Ne Zaman Emekli Olabilirim?

Emekli olabilmek öncelikle devlet tarafından belirlenmiş olan süreç içerisinde çalışmış olmak gerekmektedir. Ve belli bir yaşı tamamlamış olmak gerekmektedir.
Ne Zaman Emekli Olabilirim?

Nasıl Emekli Olurum?

Emekli birey olabilmek için öncelikle belirli şartları yerine getirmiş olmak gerekmektedir. Bu şartlar çerçevesinde ancak emeklilik elde ediliyor olmaktadır. Öncelikle belli bir yaşa kadar çalışmış olması gerekmektedir bireylerin. Ardından da belli yıllarını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bazı vatandaşlar emekli olup çalışmaya devam etmek istemektedirler. Bu süreçte devlet belli bir noktaya kadar en azından belli bir kesim için bunu olanaklı hale getirmektedir. Ki bireyler emekli olsa da çalışma hayatına devam edebilsinler. Belli olarak verilen günle beraber 64 65 yaşına gelen bireyler emekli olabilmektedir. Bazen emeklilik yaşında da düşme olabilmektedir. bağkur, ssk gibi etkenler de farklılık göstermektedir. Bu sebeple mutlaka e-devlet kapısında girip ne zaman emekli olacağınızı hesaplamanızda fayda vardır.

Ne Zaman Emekli Olabilirim Sorgulama

Emeklilik konusu için e-devlet kapısı oldukça fazla kolaylık sağlamaktadır. Eğer düzenli bir internet kullanıcısı iseniz tek yapmanız gereken e-devlet şifresine sahip olmaktır. E-devlet şifresine sahip olduktan sonra her şeye erişiminiz oldukça kolay olacaktır. Bunun yanında daha birçok işleminizi yapabilme fırsatı tanımaktadır. E-devlet şifreleri PTT şubeleri tarafında sadece 2 TL karşılığında basitçe alınabilen bir şey olmaktadır. Ancak internet bankacılığı ile de girişi yapabilmek mümkün olmaktadır. Belirli bankalar da bu hizmeti sunmaktadır. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra sorgulama yapmak için hizmet dökümü sorgulaması yazarak internete erişebilirsiniz bütün aradığınız şeylere. Bütün hizmet bilgileriniz karşınıza gelecektir. Sonrasında istediğinizi inceleyebilir ve istediğiniz her şeyin çıktısını alabilirsiniz. Bu sebeplerle mutlaka bir e-devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. çünkü her zaman her yerde ihtiyacınız olacaktır.