Motosiklet Kullanmak İçin Nedenler

Motosiklete karşı herkesin içinde az da olsa sevgi bulunur. Motora karşı çok ön yargılı olunsa da motora binmek için sayılabilecek çok güzel sebepler vardır.
Motosiklet Kullanmak İçin Nedenler

Motor kullanımında güvenlik tetbiri alınıp, tam bir ekipman kullanıldığı sürece güvenlidir. Dikatli ve refleksli kullanmak gerekir. Dikkat dağıtan yollardaki aşırı kaygan ve motorun dengesini bozabilecek birikintilere karşı temkinli olunmaldır. Kavşaklar da bulunan gökkuşaklarından uzak durulmalı aksi takdirde dikkat dağıtabilir ve araç kayabilir. Daha iyi bir görüş sağlayabilmek için sarı renkli olan vizörler kullanılabilir. Bu kontrastı artırıp, buğu önleyeceğinden avantajlıdır.

1. Vegisinin düşük olması

Araç vergisi olarak "Motorlu Taşıtlar Vergisi" var. Motor sahibi olanlar diğer araçların vergilerine göre daha az vergi öder ve bu sayede ise birikim yapma imkanı doğar.

2. Motor Keyfi

Kentin ayrıntılarını en iyi motor kullananlar bilir. Motor gezisinde herkesden daha çok bilgi edinilebilir.

3. Park Sorunu

Park sorunu neredeyse hiç yaşanmaz. Arabanın park edilemeyeceği yerlere kolaylıkla motor park edilebilir. Yanlış park edilme sorununda arabanın çizilme olasılığı var fakat motosiklet böyle bir sorun yaşanmaz.

4. Motosiklet Huzur Verir

Motosiklet kullanımı yaşanan problemlerden uzaklaşmayı sağlar. Stres, kavga, gürültü gibi tüm şikayetler kaskı takıp motora binince geride kalır. Bu nedenle huzur bulunan yerdir motor.

5. Karizmatiklik Katar

Motosiklet kıyafetleri insanı olduğundan çok daha karizmatik gösterir. Motosiklete karşı "Tehlikeli" denilmesi biraz da kıskançlıktandır. Eşlerin motora karşı olumsuz olma nedeninin bir sebebi de motor kullanırken daha çok dikkat çektiğinden kıskanıyor olmalarından kaynaklanmaktadır.

6. Kuralsızlık

Başka araçlarla yapılamayan pek çok şey motor ile kolaylıkla yapılabilir. Doğa ile iç içe ve özgürlüğün tadı yol boyunca çıkarılabilir.

7. Trafik Sorunu

Özellikle büyük şehirdeki en büyük sorunlardan biri de trafikte yaşanır. Ömrünün büyük bir kısmını yollardaki trafik sorunu ile tüketmek istemeyenler için motosikletin fiziksel avantajıyla bu sorun ortadan kaldırılabilir.

8. Çoğu kişinin Duası alınır

Motosiklet kullananların tehlikede olduğunu düşündüğünler giden motosikletlerin arkasından dua eder, uzun yola gidiyorlarmış gibi arkalarından su dökenler olur. Motosiklet sahibi olmak dua ile korunma avantajı sağlar.

9. Herkesin İlgisini Çekmek

Karizmatik şekilde motorla gezmek, herkesin ilgisini çekecektir, bundan dolayı her şeye ve herkese karşı temkinli olunması gerekmektedir.

10. Motorun Gücü

Halk söyleşiyle "Şeytan arabası" denilen bu araç iyi bir eğitim alındığında herkesin gözünde ulaşılmaz yapar.