Mor Patatesin Faydaları

Mor patatesin mucizevi faydaları olarak yazımızda mor patatesin sağlamış olduğu yararları sizler için paylaşmaya çalışacağız.
Mor Patatesin Faydaları
Öncelikle mor patatesten biraz bahsedelim; Mor patates bizim ülkemizde pek bilinmese de bazı yabancı ülkelerde bilinen ve tüketilen bir besindir. Özellikle Güney Amerika’da mor patates yetişmektedir. Mor patatesi rengi ile ilgi çektiği kadar sağlığa olan yararları ile de ilgi çeken bir besindir Mor patates ile sarı patatesin yararları karşılaştırıldığında mor patatesin sarı patatesten çok daha fazla yarar sağladığını söyleyebiliriz. Sarı patatese göre neredeyse 10 kat daha çok faydaları bulunan mor patatesin mucizevi faydalarının neler olduğunu siz değerli okurlarımızla paylaşmaya çalışacağız.

Mor Patatesin Faydaları

Mor patatesin faydaları olarak bu değerli besin için şunları söyleyebiliriz;

Besin değeri açısından yüksek besin değerlerine sahiptir

Mor patatesi besin değerleri açısından yüksek besin değerlerine sahip bir besindir. İçerisinde yüksek oranda nişasta bulunduğu için özellikle zayıflamak isteyen kişiler için mor patates bu özelliğinden dolayı tavsiye edilmektedir.

Sindirim Sistemine Faydalıdır

Sindirim sistemini düzenlemede mor patates faydalı bir besin olarak bilinir. Mor patatesin içerinde buluna yüksek oranda lif miktarı sayesinde kabızlığı gidermede ve sindirimi kolaylaştırmada mor patates etkili bir besindir. Aynı zamanda kolesterolü düzenlemeye yardımcı bir besin olarak da mor patates tercih edilmektedir.

Tansiyonu dengeler

Mor patates tansiyonu dengelemede faydalı bir besin olarak bilinir. Bu özeliği sayesinde mor patatesi tansiyonu dengelemede tercih edilmesi tavsiye edilen bir üründür. Mor patatesin içinde bulunan yüksek orandaki kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan potasyum ve antioksidan maddeleri büyük rol oynar. Mor patatesin içerisinde bulunan besinler kan damarlarının güçlenmesinde de etkilidir.

Kanser riskini azaltmada etkilidir

Kanser riskini azaltmada mor patatesin etkisi büyüktür. Mor patates içinde bulunan besinler meme kanseri, kolon kanseri gibi önemli kanser hastalıklarının önlenmesinde etkilidir.

Cilt güzelliğinde etkilidir

Cilt güzelliğinde etkili bir ürün olarak mor patates önerilmektedir. Yüksek antioksidan özelliğinden dolayı mor patates cildin yenilenmesinde ve yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde etkilidir. Bu açıdan cilt güzelliğinde de tavsiye edilen bir besin kaynağıdır.