Mide Yanması Nasıl Geçer?

Zaman zaman rahatsızlık veren mide yanması geçmesi için soda içmek ilk akla gelen çarelerden biridir. Mide yanması nasıl geçer sorusunu soranların çoğu, ağır bir yemek ve tatlı yemiş kişilerdir. Ağır yemekler ve tatlı tüketiminin ardından yaşanan bu problem, mide ağrısıyla da birlikte görülebilir. Uzmanlara göre hareketsizliğin bu durumu arttırdığı bilinirken, hemen ilaçlara yönelmek yerine daha doğal formüller denenmesi iyi olacaktır.
Mide Yanması Nasıl Geçer?

Birçok nedeni olan mide yanması kronik bir hal alıyorsa beslenme düzeninizi ve yaşam standartlarınızı değiştirmeniz gerekir. Özellikle kilo sorunu olanların sık sık bu şikayetten dolayı zorlandıkları bilinmektedir. Metabolik ve farklı bir sorun varsa tedavi gerekecek olan mide yanmasının ilaç, bitkisel çaylar ve cerrahi olmak üzere üç farklı tedavisi vardır.

Mide Yanmasına İyi Gelen Çaylar

Anason çayı ve nane limon mide yanmasına iyi gelen çaylar arasındadır. Bu bitki çaylarının ılık olarak tüketilmesi birçok yarar sağlar. Kekik ve zencefil de aynı şekilde yarar sağlayan bitki çayları arasındadır.

Bu sorunu kronik olarak yaşayanlar bir çay kaşığı bal ve tarçın karışımı kullanabilir. Mide yanmasının sebepleri arasında hareketsizlik de vardır. Bu yüzden ne olursa olsun yemeklerden sonra en az yarım saat yürüyüş yapılması yarar sağlayacaktır.

Mide Yanmasına İyi Gelen Yiyecekler

Muz yemenin çözüm olduğu bilinmektedir. Ayrıca yemeklerden uzanmamak, dik oturmak gerekir. Yatmadan 2-3 saat evvel yemek yemeyi bırakmalısınız. Fazla fast Food tüketimi, gluten, abur cubur ve alkol kullanımından uzak durulması gerekir. Bu şekilde mideye zararlı olan gıdaların alınmasının da önüne geçilir.

Kronik Durumlarda Doktora Gidilmelidir

Eğer her yemek sonrası aynı sorunu yaşamaya başladıysanız bir doktora giderek şikayetinizi bildirmeniz gerekir. Bu saydığımız yöntemler sadece geçici çözümler olacaktır. Çünkü bazı sorunların tedavisi için ilaçlar, hatta cerrahi müdahaleler gerekebilir. Son derece önemli olan bu tedavi sürecinin planlanmasında hekiminize uyum göstermeniz gerekir. Mide yanması toplumumuzda sık görülen bir şikayet olup, genelde hamur işi ve ağır besinlerin tüketilmesinden sonra artış göstermektedir. Bu yüzden diyetinize mutlaka dikkat etmeniz gerekir.