Meme Kanserinin 7 Sinyali

Günümüzde özellikle meme kanseri dünyada büyük bir çoğunluğu etkilediğinden kadınların dikkat etmesi gereken hastalıklar arasında yer almaktadır.
Meme Kanserinin 7 Sinyali

Ülkemizde özellikle sekiz kadından biri hayatının herhangi bir döneminde meme kanseri olabilir. Bu nedenle özellikle kadınların dikkatli davranması hayat kurtarmaktadır. Erken evrede fark edilecek olan meme kanserine müdahale edilmesi özellikle oluşabilecek risklerin azalmasını sağlayabilir.

Düzenli şekilde yapılacak olan kontroller özellikle meme kanserinin 7 sinyali sayesinde ortaya çıkabilecek duruma karşı önlem alınmasını sağlayabilir.

  1. Memede kitle varlığı kontrolünü sağlanması. Özellikle memede ya da koltuk altında herhangi bir kitlenin ele gelmesi durumunda mutlaka uzmana danışılması gerekir. Diğer şişkinliklerle oranla kanserli kitleler daha sert bir yapıya ve düzensiz kenarlı yüzeyi ile belirlenebilir.
  2. Meme başından akıntı gelmesi durumunda özellikle tek memeden kanlı ya da şeffaf renkte akıntı gelmesi halinde mutlaka uzmana danışılması gerekir.
  3. Meme başında belirgin şekilde şekil bozukluklarının olması söz konusu olabiliyor. Bu özellikle geriye doğru çekilme ya da şekil bozukluğu fark ediliyorsa bu durumda mutlaka uzmana gidilmesi gerekir.
  4. Meme başının derisinde değişiklik görülmesi durumunda soyulma ya da kabuklanma gibi belirtiler özellikle meme kanseri belirtileri arasında yer aldığından kişinin en kısa süre içerisinde uzman tarafından kontrol edilmesi gerekir.
  5. Büyüme ya da şekil bozukluğunun olması durumu da söz konusu olabiliyor. Özellikle ayna karşısında yapılacak olan kontroller sırasında bayanlar herhangi bir şekil ya da büyüme bozukluğu ile karşılaşmaları durumunda uzmana danışmalıdır.
  6. Yara veya kızarıklık olması durumunda özellikle yapılan kontroller sırasında dikkat çekmesi söz konusudur. Bu nedenle kızarıklık veya yaraların olması durumunda mutlaka ciddiye alınması gerekir.
  7. Ödem, içe doğru çekinti ya da şişlik oluşabilir. Bu durumda yapılan kontroller sırasında özellikle belirgin bir şekilde fark edilmesi durumunda uzmana gidilmesi gerekir.