Mektup Zarfları Nasıl Yapılır?

Teknolojinin bu kadar gelişmediği eski zamanlarda insanlar birbirlerine mektup göndermek zorunda kalırlardı. Peki hiç mektup zarfları nasıl yapılır düşündünüz mü?
Mektup Zarfları Nasıl Yapılır?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte cep telefonları başta olmak üzere bilgisayar gibi teknolojik aletler üzerinden insanlar birbirleriyle iletişim kurabilseler de bir zamanlar bu imkanlar yoktu. İnsanlar birbirlerinden haber alabilmek için mektup yazarlar belki de aylarca mektuplarına cevap gelmesini beklerlerdi. Günümüzde daha çok resmi yazışmalar ya da firmalar arası evrak gönderimi için mektup kullanılmaktadır. Gelin hep birlikte mektupların içlerine konulduğu zarfların nasıl yapıldığına bakalım.

Ağaçtan Doğan Zarf

9,50 cm – 24 cm boyutlarındaki A4 kağıtlara en uygun olan zarflar tek parça halinde uygun boyutlarda kesilmekle işe başlar. Fabrikalara gönderilen kağıt bobinleri kesme makinelerindeki kalıplar yardımıyla zarfı oluşturacak biçimlerde kesilir. Düşünüldüğünün aksine kesme makinelerinden çıkan kağıtlar tek parçadır. Kesme işlemleri tamamlanan kağıtlar zarf şeklinde katlanabilmeleri için dizayn edilmiş makinelere taşınır. Daha sonra bu makineler yardımı ile şekilleri verilen kağıtlar yapıştırıcı yardımı ile son şeklini almak üzere yapıştırılır. Aynı zamanda zarfların kapaklarına nemlendirildiğinde aktif hale gelen yapışkan şeritler yapıştırılır. Bu şekilde içine koyduğunuz kağıdın düşmemesi için nemlendirerek zarfın tam olarak kapanması sağlanır. Bütün işlemleri tamamlanan zarflar kutulanarak nakil edilmeye hazırlanır.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte el yordamıyla uzun zaman alacak bu işlem sadece birkaç saniye içerisinde tamamlanmış olur. Kırtasiyeden ya da matbaadan alıp kullandığımız zarflar yıllar süren araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda fabrikalarda kısa süre içerisinde üretilebilmektedir. İş yerlerinde kullanılan zarflar için ayrıca şirket logoları ya da üzerinde yazılmak istenen metinler matbaalardan zarfların üzerine basılabilmektedir. Fabrikalaşmanın bir sonucu olarak da maliyetleri düşürüldüğünden uygun fiyatlı zarf satın alınabilmektedir.