Maske alırken dikkat edilmesi gerekenler

Maske satın alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bilerek uygun olan maskeleri satın almalısınız.
Maske alırken dikkat edilmesi gerekenler
Korona virüsün ülkemize de gelmesi ve hızlı bir şekilde yayılmasıyla birçok alanda maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Kendi istekleri ile maske kullanan kişiler olsa da özellikle Pazar, market gibi kalabalık yerlere maskeyle girmek zorunlu hale getirildi. Bundan dolayı birçok kişi eczanelerden veya internet sitelerinden maske siparişi vermektedir. Fakat maske satın alırken elbette dikkat edilmesi gereken püf noktalar var.

 

Alacağınız maske ne kadar pahalı olursa o kadar iyi işlevlidir algısı oldukça yanlıştır. Alacağınız maskenin pahalı olması sizi daha iyi koruyacağı anlamına gelmiyor bundan dolayı çok yüksek rakamlı maskeler satın almanıza hiç gerek yok. Maske satın alırken içerisinde filtre olup olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Filtresi olmayan maskelerden virüs rahatlıkla geçer. Böylece maske işlevini yerine getiremez.

 

Maske alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında satın almış olduğunuz maskenin burun çevrenizi tam olarak sarması ve içinde tel olması, gevşek durmaması önemlidir. Alacağınız maskenin aynı zamanda tıbbi cihaz belgesi olup olmamasına da önem vermeli, tıbbi cihaz belgesi olmayan maskeleri satın almamalısınız. Aynı zamanda kutu üzerinde mutlaka CE işareti olmalısınız. Satın almış ürünü mutlaka güvenilir yerler arasında olan eczane, medikaller ve profesyonel dağıtıcılardan almaya özen göstermelisiniz.

 

Türkiye’de Maske Tedarik Sıkıntısı Var Mı?
Birçok ülkede maske konusunda problemler olması, sağlık çalışanlarının dahi maskeye ulaşamaması gibi haberler Türkiye’de maskede tedarik sorunu var mı sorularını akla getiriyor. Türkiye’de birçok sektör ve firma maske ve solunum cihazı gibi hayati önemi olan ürünleri üretmeye başladı. Seri bir şekilde üretilen bu ürünler başta sağlık çalışanlarına olmak üzere her kesimden kişiye ulaştırılıyor. Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre ülkemizde maske ve diğer tıbbi cihazlar ile ilgili stokta herhangi bir sorun bulunmuyor. Bundan dolayı eğer dışarı çıkma mecburiyetindeyseniz mutlaka yetkili yerlerden maske satın almak için talepte bulunmalı, özellikle toplu taşıma alanlarında, marketlerde ve pazarlarda maske takmaya özen göstermelisiniz.