Maden suyu şişelerinin yeşil renkli olmalarının sebebi meğer buymuş!

Maden suyu şişelerinin tamamının yeşil olması dikkat çekerken bunun bir nedeni olduğu ortaya çıktı. Maden suyu şişeleri neden yeşil renkli olmak zorunda?
Maden suyu şişelerinin yeşil renkli olmalarının sebebi meğer buymuş!

Maden suyu veya soda şişelerinin hep yeşil renkli olmaları en çok dikkat çeken konulardan birisi oluyor. Genellikle bu şişe rengi tercihinin estetik görüntüden kaynaklandığı biliniyor. Ancak bunun çok yanlış bir bilgi olduğunu işin uzmanları açıkladılar. Maden suyu şişelerinin yeşil renkte olmasının çok önemli bir nedeni bulunuyor.

ŞİŞELER NEDEN ŞEFFAF DEĞİL?

Marketlerde içecek bölümlerine bakıldığında gazlı içecekler genellikle şeffaf şişelerde üretilip satılıyor. Ancak iş maden suyuna geldiğinde bu kural bir anda değişiyor. Bu şişelerin rengi için yeşil seçilmesinin maden suları ile alakalı bir gerekçesi bulunuyor. Çoğu kişinin kırk yıl düşünse aklına gelmeyecek olan bu gerekçe sağlıklı maden suyu içmek için hayati bir role sahip.

GERÇEK NEDEN ORTAYA ÇIKTI!

Maden suyu şişelerinin yeşil renkte üretilmeleri estetik bir zevk değil tamamen bir zorunluluktan kaynaklanıyor. Maden suyu içerisinde insan vücuduna çok yararlı olan mineraller bulunuyor. Bu minerallerin tüketiciye kadar ulaşmaları için de korunmaları gerekiyor. Bu korunma da yeşil renkli şişeler ile sağlanabiliyor. Maden suyu şişesi şeffaf olursa bu mineraller güneş tarafından zarar görecekler ve etkilerini kaybedecekler.

Maden suyu şişeleri yeşil renkte üretilince içerisinde bulunan mineraller güneş ışınlarına maruz kalmıyorlar. Bu yeşil renkli şişe adeta bir güvenlik duvarı işlevi görüyor. Böylece maden suyu üretildiği günün tazeliğinde son müşteriye kadar ulaşabiliyor.

Sağlıklı bir maden suyunun müşteriye ulaşabilmesi için yeşil renkli şişeler hayati rol oynasa da bu durumun bir de maliyet boyutu bulunuyor. Yeşil renk şişeler maden suyu için çok sağlıklı olduğu gibi aynı zamanda maliyeti şeffaf şişelere göre daha düşük oluyor. Bundan dolayı maden suyu şişeleri daima yeşil renkte üretiliyor.