Limonu kesip buzdolabına koyanlar büyük hata yapıyor! Sebebi şaşırtıcı

Mutfakta en sık kullanılan sebzelerin başında limon geliyor. Limonu kesip buzdolabına koyanlar için önemli bir uyarı geldi. Eğer siz de limonu kesip yarım bir şekilde dolaba koyuyorsanız size kötü bir haberimiz var!
Limonu kesip buzdolabına koyanlar büyük hata yapıyor! Sebebi şaşırtıcı

C vitamini açısından pek çok sebze ve meyveden daha zengin olan limon, sağlığımız için son derece yararlı. İçerisinde bulundurduğu bileşenlerle birlikte vücudumuzun bakterilerden temizlenmesine yardımcı olan limon, bunun yanı sıra hücre yenilenmesine katkı sağlamaktadır.

LİMONU YARIM SAKLAYANLAR DİKKAT

Bağışıklık güçlendirici olan limon, kişileri düzenli olarak tüketildiğinde hastalıklardan bile korumaktadır. Ancak limonun bütün yararlarında faydalanabilmek için limonu doğru bir şekilde tüketmek ve saklamak gerekiyor. Eğer siz de limonu bu şekilde yarım olarak buzdolabında muhafaza ediyorsanız bu haberimizi okumanız gerekiyor!

UZMANLAR SEBEBİNİ AÇIKLADI

Limonu keserek yarım bir şekilde buzdolabına koymak son derece sağlıksız. Uzmanları bu durumun sebebini net bir şekilde açıklıyor. Uzmanların değerlendirmesine göre limonu yarım olarak kesip buzdolabında muhafaza etmek buzdolabı içerisindeki bakteri ve mikropların limona yapışmasına neden olur. Bu şekilde limon üzerinde bakteriler birikmeye başlar.

LİMONU BU ŞEKİLDE SAKLAYIN

Bu durumun ilk etkisi kişilerin sindirim sisteminde görülmektedir. Limonu yarım bir şekilde saklamanız gerekiyorsa, bu noktada limonun yarım kısmının üzerine biraz tuz serpip daha sonra hava almayan bir kaba ya da streç filme sarmanız önerilmektedir. Bu şekilde limonu sorunsuz bir şekilde saklamış ve korumuş olursunuz.

LİMONUN YARARLARI

Son derece faydalı olduğu bilinen limonun yararlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Kalp krizi riskini düşürür

Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur

Eklem iltihaplarını temizler

Sindirime yardımcı olur

Kansızlık sorununa karşı yardımcı olur

Limon, içerisinde barındırdığı asidi sayesinde böbrek taşlarının önlenmesine destek olur.