Limonlu su gerçekten yağ yakmayı hızlandırır mı? Cana Karatay gerçeği açıkladı

Limonlu suyun yağ yakmada bir etkisi var mı? İşte bu sorunun yanıtı Canan Karatay açıkladı.
Limonlu su gerçekten yağ yakmayı hızlandırır mı? Cana Karatay gerçeği açıkladı

Canan Karatay limonlu su hakkındaki gerçeği açıkladı. Limonlu sabah aç karna içildliği zaman bazı uzmanlar tarafından yağ yakmaya hiç bir yardımının olmadığını savurken bazı uzmanlar ise bunun yağ yakmayı hızlandırdığını ve sindirimi kolaylaştırdığı böylece kilo vermeye de yardımcı olduğunu savunuyorlar. Peki Canan Karatay bu konu hakkında neler söyledi?

Prof. Dr. Canan Karatay tartışmalara sebep olan limonlu su gerçeğini açıkaldı. Buna göre limonlu su içmenin sağlık açısından çok faydalı olduğunu açıkladı. Karatay yapmış olduğu açıklamada; ''Limonlu su, bağırsakların aktif çalışmasına yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırır ve düzenli tüketildiğinde yağ yakma özelliği gösterir. Sabah aç karnına limonlu su tüketildiğinde, kilo vermek için birikmiş ödemler idrar yoluyla dışarı atılır." ifadelerini kullandı.

Limonlu su metabolizmayı hızlandırmakta ve yağların kısa zamanda erimesini sağlamaktadır. Günde bir bardak limonlu suyun mutlaka içilmesi gerektiğine vurgu yapan Karatay limonlu suyun diğer faydalarını da tek tek açıkladı.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Limonlu suyun metabolizmayı hızlandırarak yağları yaktığı ve kilo verme işlemini hızlandırdığı açıklanmıştır. Peki limonlu suyun daha başka ne gibi faydaları bulunlmaktadır?

Lomunlu su cilt sağlığı içinde oldukça önerilmektedir. Limon yüksek miktarda C vitamini içermektedir. Böylece antioksidan özelliğine sahiptir. Bu sebeple de cildi nemlendirecek ve parlaklık verecektir.

 Ayrıca sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Sindirim sistemi için ve bağışıklık için de oldukça faydalıdır.

İdrar yolu enfeksiyonu için de önerilmektedir. Limon idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için yardımcı olacak olan sitrik aside sahiptir.

LİMONLU SU NASIL HAZIRLANIR?

Limonlu su hazırlamak için bir bardar suya ve yarıdm limona ihtiyacınız vardır. Öncelikle limonu güzelce sıkıp suyunu çıkarın. Çekirdeklerinden arındırdıktan sonra bir bardak suyun içerisine ekleyin. Daha sonra her gün sabahları aç karna içerek faydalarından yararlanın. 

Bu tarz ipuçlarından ve sağlık haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler