Lavabodaki bu deliğin ne işe yaradığını öğrenince çok şaşıracaksınız

Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız ancak üzerindeki detaylara anlam veremediğimiz pek çok eşya bulunuyor. Bu eşyaların başında da lavabolardaki delikler geliyor. Lavabolardaki deliklerin ne işe yaradığını biliyor musunuz?
Lavabodaki bu deliğin ne işe yaradığını öğrenince çok şaşıracaksınız

Sadece banyo ve tuvaletlerde değil, kimi zaman mutfak lavabolarında da bulunabilecek bu deliğin ama çok başkaymış! Son derece pratik bir amaca hizmet eden bu küçük delikler ne işe yarıyor?

Ellerimizi yıkarken ya da lavaboyu kullanırken gözümüze çarpan bu deliğin ne işe yaradığını hiç düşündünüz mü?

LABAVODAKİ DELİK NE İŞE YARIYOR?

Lavabolarda bulunan bu deliğin en temel görevi su seviyesinin çok fazla yükselmesi halinde suyun tahliyesini kolaylaştırmaktır. Bulunduğu bölgede su basmasını engelleyen bu deliğin kesinlikle kapatılmaması gerekiyor.

FAZLA SUYU BOŞALTIR

Burada dikkat çekilmesi gereken önemli bir konu bulunuyor. Bu delik, taşmayı engelleyen bir tahliye görevi görmemektedir. Fazla gelen suyun azar azar boşaltılmasını sağlar. Gider kısmındaki tıkanıklıktan dolayı su yükselmeye başlayınca büyük bir risk oluşmaya başlar. Bu durumun önüne geçilmesi amacı ile lavabolara delikler konuşmaya başlandı.

DELİKSİZ LAVABO NASIL OLURDU?

Lavabolarda bulunan deliklerin aslında ne işe yaradığını öğrenmiş olduk. Peki, deliksiz bir lavabo nelere sebep olurdu hiç düşündünüz mü?

Lavabolarda olması gereken delik olmaması halinde öncelikle lavabolarda ciddi bir hijyen problemi oluşurdu. Bunun yanı sıra kökü koku, küf ve mantar oluşumunun yanı sıra su hasarları da meydana gelebilirdi. Aynı zamanda suyun taşmasını engelleyecek olan bu delik olmasaydı pek tabii sular lavabodan taşardı.

Artık her lavaboda bulunan bu delikler su seviyesi yükseldiğinde suyu yavaş yavaş gidere doğru gönderir. Lavabolardaki su seviyesi bu şekilde kontrol altına alınabilir. Bu deliklerin temizliğini de düzenli olarak yapmanız, olası su taşkınlarının önüne geçmenize yardımcı olacaktır.