Kuru üzümlü su içmenin faydaları nelerdir

Vücudumuzun %75’i sudur. Yani su vücudumuz için en temel besindir. Bu yüzden yediklerimizden çok içtiklerimiz daha büyük önem taşır. Özellikle de sıkma meyve suları ve kurumuş meyvelerden yapılan hoşaflar içerisinde bol bol vitamin ve mineral barındırır.
Kuru üzümlü su içmenin faydaları nelerdir

Özellikle de 7 den 70’e herkesin sevdiği üzüm ve üzüm suyu. Üzüm yapısı gereği bol bol lif içeren çok yararlı bir besindir.

Kuru Üzüm Neden Yararlıdır?

  • Tam bir gençleşme iksiridir. Gençlik hücrelerini canlandırarak sayısını arttırır. Böylece cildin daha genç görünmesini sağlar

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece tam mevsimsel geçişlerin yaşandığı şu günlerde sizi hastalıklardan korumaya yardımcı olur.

  • İçerisindeki doğal şeker sayesinde tam bir enerji deposudur. Uzun süre tok tutmaya yardımcı olarak kilo vermek istiyorsanız ara öğün yerine tercih edilebilir.

  • Bağırsak ve karaciğer gibi insan vücudundaki en değerli organların zararlı ve kalmış toksinlerden arınmasında son derece büyük önem taşır.

  • İçerdiği antioksidan maddesinden dolayı kanser hücreleri ile savaşarak kansere karşı önler.

  • Son günlerde en çok görülen rahatsızlıkların başında gelen damar tıkanıklığını önleyerek, kalp rahatsızlıklarını engeller

Nasıl Tüketilmeli?

Halk arasında üzümlü su ya da üzüm kompostosu olarak bilinen içecek, şeker, tansiyon ve kalp hastalarında belirli ölçülerde tüketilmelidir. Çünkü içerdiği şeker sayesinde kandaki şeker miktarını ve kandaki basıncı arttırır. Özellikle de obezite sorunu yani vücut kitle indeksi yüksek çıkan kişilerde yağlanma yapar. Eğer diyet yapıyorsanız günde ara öğün niyetine 1 avucu geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz. Ya da bunu yerine şekersiz kompostosunu yaparak gün içinde tüketebilirsiniz. Üstelik bu komposto emziren anneler içinde bire bir süt arttırmada kullanılır. Ayrıca üzüm kompostosu ramazan aylarında sofralarda sık sık yer alan besinlerden biridir. Posalı olmasından dolayı tok tutma özelliği bulunur. Bir avuç üzümün besin değerlerini inceleyecek olursak, aşağıdaki tablo gibidir.

Karbonhidrat: 20.03 gram
- Protein: 0.9 gram
- Yağ: 0.39 gram
- Lif: 1.03 gram
- Sodyum: 2.7 mg
- Potasyum: 243.9 mg
- Kalsiyum: 15 mg
- C Vitamini: 0.69 mg
- Demir: 0.57 mg