Kuru soğanı sakın buzdolabına yarım koymayın! Herkes çok büyük hata yapmış meğer..

Yemeklerin vazgeçilmezleri arasında olan kuru soğan, doğru bir şekilde saklanması gereken ürünler arasında yerini alıyor. Çoğumuz ne yazık ki kuru soğanı kullandıktan sonra kalan yarısını yarım bir şekilde buzdolabına koyuyoruz. Sakın yapmayın!
Kuru soğanı sakın buzdolabına yarım koymayın! Herkes çok büyük hata yapmış meğer..

Kuru soğanı buzdolabına koymamanız gerektiğini biliyor musunuz? Bazı yiyeceklerin buzdolabında zarar gördüğü ve zehirleme riskinin olduğunun açıklaması herkesi şoke etti. Kuru soğanı bu sebeple buzdolabında saklamadan önce iyi düşünmeniz gerekiyor.

SAĞLIK AÇISINDAN SON DERECE ZARARLI

Kuru soğan genel olarak sıcak havalarda bozulmaya, yumuşamaya ve filizlenmeye başlıyor. Durum bu şekilde olunca pek çok kişi soğanı hemen buzdolabına koyuyor. Ya da yemek yaparken yarım kullanıldıktan sonra kalan yarımını buzdolabına koyuyorlar. Ancak bu durumun son derece sakıncalı olduğu ifade edildi.

TADI VE DOKUSU BOZULUYOR

Yemeklerin olmazsa olmazı olan kuru soğanın bu sebeple soğuk ve nemsiz bir ortamda saklamak gerekiyor. Ancak bu ortam kesinlikle buzdolabı değil! Buzdolabının içerisinde nem ve ışık, soğanın hasar görmesine, tadının ve dokusunun bozulmasına neden olabiliyor.

BAKTERLERİ KENDİNE ÇEKİYOR

Diğer yandan yarım soğan da ortamdaki bakterileri topluyor. Siz soğanı yarım bir şekilde dolaba koyduğunuz zaman buzdolabı içerisindeki zararlı zararsız bütün bakterileri soğana toplamış olacaksınız. Daha sonra da bu soğanı yemekler için kullanacaksınız. Bu durumun sağlık açısından zararlı olduğu aktarıldı. Özellikle yarım soğan son yıllarda pek çok anne tarafından hasta çocuklar için daha sık kullanılmaktadır. Yarım soğanın ortalıktaki bakterileri toplaması hastalık döneminde klasik bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.

Yarım soğanınız kaldıysa ve dolapta saklamanız gerekiyorsa, bu noktada yarım soğanı bir kap içerisine koyabilir ya da streç filme sarabilirsiniz.

KURU SOĞANIN FAYDALARI

Sağlık açısından pek çok noktada faydalı olduğu bilinen özellikle de kış aylarında bağışıklık güçlendirici olarak tüketilen kuru soğanın en temel 5 faydası şu şekilde:

Doğal antibiyotik olarak tanımlanan kuru soğan mikropları yok eder

Balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır

Kemik yapısını sağlamlaştırır

Vücuttaki toksinleri temizler

Vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olur.