Kurban Bayramında Et Tüketirken Dikkat Edilmeli

Kurban bayramına çok az bir zaman kaldı. Fakat uzmanlarda sayılı günler kalan Kurban Bayramı için uyarılarını daha fazla sıklaştırdı.
Kurban Bayramında Et Tüketirken Dikkat Edilmeli

Kurban bayramında et tüketimine çok fazla başvuruluyor. Fazla et tüketmek hastalıklara yol açmasına neden olabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr Alper Uça, bayramda eti nasıl tüketmemizgerektiği konusunda son derece önemli bilgiler verdi.

Bayramda çok fazla tüketim içerisine girmiş olduğumuz kavurma, et sakatat ve tatlı gıdaların mutlaka normal ayarda tüketilmesi gerektiğini belirtti. Doç. Dr Uçak, fazla tüketimi yapılan yemeklerin sindirim sisteminde önemli sorunlara yol açacağını söyledi. Sadece sindirim sistemine değil aynı zamanda kalp damar sağlığını da etkileyeceğini söyledi.

Sakatat Çok Fazla Tüketmeyin

Kalp hastalığı olan kişilerin satakat çok fazla tüketmemesi gerektiğini söylüyor. Satakat kalp hastaları, diyabet ve kronik hastaları için çok tüketildiği zaman sağlığın tehdit altına girmesine yol açabiliyor. Doç. Dr Alper Uçak, hiç et yememek gibi bir durumun olmadığını fakat tüketimi daha azaltmak gerektiğini söyledi. Özellikle yenilen ette yağ oranı çok fazla içeriyorsa kan kolesterolünün daha fazla artmasına neden olacaktır. Aynı zamanda damar sertliği olara ifade ettiğimiz sorunlarla da karşı karşıya kalınmasına neden olacaktır. Doymamış yağ fazla alındığı zaman damar sertliğinin daha hızlı olmasına neden olmaktadır.

Şeker hastaları da mutlaka kontrollü şekilde et tüketmesi gerekiyor. Çünkü et ve yoğurt gibi yiyecekler kardiyak hadisesinin yaşanmasına neden olur. Ani yükselen kan sonucunda kan şeker seviyesinde de bir artış gözlemlenir. Bu durum ciddi şekilde kalbin strese sokulmasına neden olur. Tansiyon hastasıysanızda Kurban bayramında çok fazla et tüketmemeye ve yağlı etlerden kaçınmanıza neden olacaktır.

Sakatatlardan Uzak Durmalısınız

Gut hastalığı ve karaciğer yağlanma problemleri yaşayan kişilerin sakatattan mutlaka uzak durması gerektiğini söyledi. Doç. Dr Alper Uçak, bu hastaların zengin et tüketimine mutlaka dur demesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca et kadar tatlı tüketimi içerisine girecek kişilerin dengeyi ayarda tutması gerektiğini söylüyor. Yüksek tansiyon ve şeker hastalığının artmasına neden olarak sağlığınızı tehdit altına sürükleyebilir.