Kullanma Tarihi Geçmiş Yiyecekler Nasıl Değerlendirilir?

Alışverişlerde ürünlerin son kullanma tarihleri oluyor ve bunların önemi aslında tüketilebilirliği gösteriyor. 
Kullanma Tarihi Geçmiş Yiyecekler Nasıl Değerlendirilir?

Tarihi geçen yiyecekler farklı şekillerde kullanılabilir.

Yeniden Değerlendirmenin Önemi

Tüketimin en gereksiz safhalarına geldiği günümüzde geri dönüşüme önem vermek gerekiyor.  Son kullanma tarihi geçen ürünleri değerlendirme de bu açıdan kritik bir konu denebilir. Yani çöpe atmmadan önce nasıl değerlendirebileceğinize bakarak artı sağlayabilirsiniz.

Son Kullanma Tarihi Geçen Ürünlerle Ne Yapılır

Tarihi geçen ürünleri değerlendirmek için şu önerilere bakılabilir:

  • Tarihi geçen ürün eğer dolapta bekletilen mayonezlerse atmadan önce temizlik malzemesi olabileceğini  unutmayın. Mayonezin içeriisndeki yağ, ahşapların üzerinde yer alan su lekelerini gidermede etkilidir. Ayrıca ahşap masaların da nemlendirilmesinde etkilidir.
  • Buzdolabınızdaki yoğurdun tarihi geçmişse, maske için ideal bir malzemeniz vardır denebilir.  Çünkü yoğurt içeriisnde birçok laktik asit vardır ve bu madde birçok kozmetik üründe kullanılmaktadır. Maske için internet üzerinden birçok doğal maske tarihi görebilir ve uygulayabilirsiniz.  İki kaşık yoğurtla balı karıştırıp kullanmak basit br maske türüdür ve yüze uygulanması sonrasında bekletilip yıkanmalıdır.
  • Eskiden kalan türk kahvesini atmadan önce cildinize uygulamak üzere bir peeling malzemesi yapabilirsiniz. Telve içindeki doğal yağ, cildinizi besler, yumuşacık hale getirir. İsteğe göre el kremlerinin içine de eklenebilir.

Bayatlasa Bile Yenebilecek Yiyecekler

Bayatlasa da yenebilen yiyecekler  birkaç işlemle yeniden tüketilebilir hale getirilen ürünlerdir. Tahıllar, kraker, mısır cipsi, gevrekler yeniden yenebilir hale gelebilir. Fırına  verilen bu yiyecekler yeniden tüketebilir hale gelmektedir.   Beslenme uzmanları tarafından yapılan açıklamalar da  bazı yiyeceklerin tada göre değerlendirildiğini belirtmektedir. Ancak tadı yenebilir halde olsa da bayatlama durumunun olabileceği de gözden kaçırılmamalıdır. Bir öneri olarak mısır cipsinin zeytinyağı ile yeniden ısıtılması ile tazelik kazanabileceği belirtilmektedir.