Kulağa Kaçan Suyu Çıkarma Yolları

Günümüzde herkesin başına gelen olaylardan birisi de kulağa su kaçmasıdır. Kulağa su kaçınca doğal olarak çıkarmanın yollarını aramaya başlarız. Çünkü kulağa kaçan su, kulakta ağrıların meydana gelmesine yol açar.
Kulağa Kaçan Suyu Çıkarma Yolları

Ağrı ve dolgunluk hissi kişinin rahatsızlık duymasına neden olur. Kulağa su kaçıldığı zaman yaşam kalitenin daha fazla düşmesine neden olacaktır. Kulağa su kaçınca neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız hemen bu yollara başvurun.

Kulağa Giren Su Nasıl Çıkarılır?

Tatildeyken de kulağa su kaçma durumu sık sık ortaya çıkar. Tatildeyken de kulağa su kaçıldığı zaman neler yapmanız gerektiğini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Başvuracağınız yöntemler sayesinde sorun daha fazla büyümeden önlemlerinizi almaya başlarsınız.

Valsalva Manevrası

Kaçan suyu kısa süre içerisinde yok etmek istiyorsanız o halde valsalva manevrası yoluna başvurabilirsiniz. Bu yöntemin işi yaramasının da bazı püf noktaları var. Bunlardan birisi de kulağın üst tarafında yer alan östaki borularının açılmasını sağlıyor. Kulak zarı dışa doğru bombeleşince de su çok kolay bir şekilde dışarıya çıkılmış olacaktır. Valsalva manevra yöntemini uygularken ilk olarak ağzınızı kapatmanız gerekecek. Daha sonrasında ise parmaklarınızla burnu sıkmalısınız. Derin bir nefes almaya başlayın. Hava basıncının dengelenmesini sağlamak içinde mutlaka havayı burundan dışa doğru vermeniz gerekecek.

Saç Kurutma Makinası Kullanımı

Bu yöntemi çoğu kişi eminizki duymamıştır. Kulağa su kaçıldığı zaman en iyi gelen yöntemlerden birisi de saç kurutma cihazını kullanmak olacaktır. Çünkü saç kurutma makinası, kulağınızda bulunan suyun buharlaşmasını sağlıyor. Saç kurutma cihazını kullanırken mutlaka kulağınızdan  15-20 cm geride tutmalısınız. Sıcaklığın derecesini yavaş yavaş arttırmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemi kulağınıza yaklaşık olarak 30 saniye kadar tutmanız yeterli olacaktır.

Yer Çekimi Kullamına Başvurmak

Kulağa kaçan suyun bir başka çözüm yöntemleri arasında yer çekimini kullanmak geliyor. Başınız mutlaka yere paralel olacak şekilde kalması gerekiyor. Bir yandan da avucunuzla kulağınızı kapatmaya çalışın. Kulağınızı birkaç saniye kadar bastırıp kapatmaya başlayabilirsiniz. Yutkunma ve çiğneme gibi işlemleri de yönteme ekleyerek kulağınıza kaçan suyun kolay yoldan çıkarılmasını sağlamış olursunuz.

Gliserin

Doktorlar tarafından önerilen bir ilaç yöntemidir. Yumuşak bir dokusu olduğundan dolayı kulağa zarar vermeyecektir. Kulağınızda biriken kirler içinde jel kıvamında olan gliserini kullanabilirsiniz.

Oksijenli Su Kullanmak

Kulağınıza su kaçarsa oksijenli suyu kullanabilirsiniz. Kulak içerisinde sıkışan sıvının dışarıya çıkmasına yardımcı olur. Bi iki damlalık olacak şekilde kulağınıza damlatmanız yeterlidir.