Küf lekesi nasıl çıkar? Küf lekesini çıkarma yöntemleri

Çeşitli zeminler üzerinde oluşan küf lekesi zorlu ve rahatsız edici bir lekedir. Gri, yeşil gibi renklerin olduğu bu durum için doğru adımları takip etmelisiniz.
Küf lekesi nasıl çıkar? Küf lekesini çıkarma yöntemleri
Küf Neden Olur?
Uzun süre bekleyen yemek artıkları, nemli ve hafif ıslak bölgelerin uzun süre kurulanmaması gibi nedenlerle oluşabilir. Özellikle sıcak ve nemli iklimi olan yerlerde küf daha da çok görülür. Yani oluşması için uygun zemin hazırda zaten kısmen vardır.
Küf sadece yeme içme alanları duvar kenarlarında değil aynı zamanda kıyafetlerde de görülebilir. Giysilerin de bu anlamda muhafaza edilirken doğru şartlara uyum sağlanması gerekir.

 

Giysilerden Küf Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Giysilerden küf lekesi çıkarmak için oksijenli su ve bir kalıp su kullanmalısınız. Sabunla öncelikle küflü olan kısmı temizleyin ve ikinci olarak oksijenli su ve su karışımı hazırlayın. 5 bardak su ve bir bardak oksijenli su ile beraber hazırladığınız karışımın içerisine kıyafeti batırın. Batırıp çıkarınca açık havada kurumaya bırakın. Pamuklu kıyafetlerde bu yöntem genellikle işe yarayacaktır. Fakat sorun çözülmediyse yeniden aynı uygulamayı yapabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir detay, ipek kumaş gibi ürünlerde oksijenli su kullanmamanız gerektiğidir. Hassasiyeti yüksek olan malzemeler için tek kalıp sabun ile temizleme nazikçe yapılmalı ve giysi kurumaya bırakılmalıdır. Bilindiği üzere ipek kumaş en zorlu kumaş türlerinden biridir. Saten kumaşlar da aynı şekilde hassasiyet gerektirmektedir.

 

Yünlü Giysilerden Küf Lekesi Çıkarmak
Yünlü kıyafetlerin uzun süre nemli ve ıslak kalması sadece küf sorunu değil yapısal olarak birtakım bozulmalar da demektir. Bu nedenle yünlü giysilerden küf lekesi çıkarmak için öncelikle lekeli alana sabun sürün ve hafif şekilde köpürtün. Duruladığınız kıyafeti güneşte kurutun. Sürecin hızlanması için kurutma makinesi de değerlendirilebilir.

 

Kıyafetlerin Küflenmemesi İçin Ne Yapmalı?
Giysilerinizin küflenmemesi için nerede beklettiğinize ve kuruttuğunuza önem vermelisiniz. Bir kıyafeti hava almayan ve nemli, basık bir yerde kurutmaya çalışırsanız küflenmesi yüksek bir ihtimaldir. Açık hava alan bir yerde kurutmak küf olasılığını en aza indirir. Aynı şekilde giysi dolaplarınızın da nemden uzak tutulması gerekir.