Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Öz vatanı Hindistan olan Kudret Narı bitkisi gastrit ve ülser sorunlarına karşı oldukça etkilidir. Meyvesi ve yaprakları vücudumuz için oldukça faydalı olan vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kudret Narının Yararları Nelerdir?

-Orijinal ismi “Mormordica” olan Kudret Narı sayesinde sindirim sisteminde yaşanan rahatsızlıklara doğal bir destek sağlanabilir.

-Kudret narı aynı zamanda mide veya bağırsak hastalıkları denildiğinde akla gelen çözüm yollarının başında gelmektedir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi problemlere karşı oldukça etkili bir çözüm olarak kullanılmaktadır.

- Kudret narının içerisinde bulunan charantine isimli etken madde gastrit, reflü, mide ülseri gibi rahatsızlıklarda oldukça faydalı etki gösterebilmektedir.

-Kudret narı Helicobacter Pylori adlı bakterinin miktarını düşürerek aktifliğini azaltıyor ve de çoğalmasını önlüyor. Antienflamatuar özelliği sayesinde mide ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı etkili oluyor. Kudret narı mide ve bağırsaktaki yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor.

-“Current Modecular Medicine” da 2011 Mayısında yayınlanan bir yazıya göre Kudret Narı terapik değerini arttıran 20 yi aşkın bioaktif bileşik içermektedir.

-Şimdiye kadar yaklaşık olarak 100 e yakın in vitro çalışma bu meyvenin kan düşürücü bir etkiye sahip olduğunu ispatlamıştır. Kudret narı hücrelerin glukoz alımını geliştirmekte ve insülin salınımını iletip yoğunluğunu artırmaktadır.

-Geleneksel Çin Tıbbında Kudret Narı kullanılarak yapılan ekstrenin şeker hastalığına yararlı etkiler teşkil ettiği de yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir. Kudret Narının içinde barındırdğı 4 maddenin şekeri düzene soktuğu da bu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

-Kudret Narı ekstresinin içerisinde barındırdığı alloksan – streptozotin sayesinde şeker hastalığı yaşayan insanlarda hızlı bir şekilde kan şekerini düşürüp normale indirebileceği belirtiliyor.

-Kudret narının suda çözünen peptid franksiyonunun oral kullanımının kan şekerini dengelemekte etkili olabileceği de bulunmuştur.

-Enerji metabolizmasını düzenleyen ve şekerin hücre içine girmesi işlevini gören enzim olan AMKP nin Kudret Narından elde edilen bir maddenin etkin hale getirdiği söylenmektedir. Kudret Narı bu enzimin aktifliğini artırarak şekerin hücreye girişini daha kolay bir hale getirmektedir. The International Journal Chemistry & Biology Mart 2008 sayısında bu durumla alakalı bir yazı yayınlamıştır.