Kredi Notunun Düşmesinin Nedeni Nedir?

Bankalar borç veren olarak ödemelerin mutlaka düzenli olarak yapılacağından emin olmak isterler. Bu nedenle kredi notu oldukça önemlidir.
Kredi Notunun Düşmesinin Nedeni Nedir?

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu sizin kredi geçmişiniz ile şekillenen ve bankanın, kredi başvurusunu incelerken en çok üzerinde durduğu nokta olmaktadır. Daha önce çektiğiniz krediler, ödeme gecikmeleri, kredi kartı borcu, mevduat hesabı gibi bankalarla olan tüm etkileşiminizin şekillendiği kredi skoru yükselebilen ve düşebilen sayısal bir veri olmaktadır. Bu skorun risksiz grupta yer alması bankalar için oldukça önemlidir. Çünkü bu sizin borcunuzu ödemek konusunda sıkıntılı bir durum yaşatmayacağınızı göstermektedir.

Düzensiz Ödeme

Kredi notunun düşmesi arasında en önemli nedenler arasında kredi ya da kredi kartı ödemelerindeki düzensizlik yer almaktadır. Kredi ya da kredi kartı borcuna sahip iseniz ve ödemelerinizi düzenli olarak yapmıyorsanız mutlaka kredi notunuz düşecektir. Üç ay boyunca ödeme yapmayıp yasal takibe girildiğinde ise kara listeye girmiş olmaktasınız. Bu durum kredi notunuzu oldukça fazla etkilemektedir. Bunun yanı sıra Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan sicil kaydınız borcunuz ödendikten beş sene sonra silinmektedir. Ve bu süreçte yapmış olduğunuz kredi ve kredi kartı başvurularının onaylanıyor olma ihtimali oldukça düşük olmaktadır.  Çünkü zaten belli bir borcunuz bulunmaktadır ve o borcu ödemeden size kredi vermek istemezler. Zaten düzenli bir ödeme yapıyor olsanız size tekrar kredi verilebilir. Ama asıl önemli olan kriter kredi notunuzu düşürmemiş oluşunuzdur. Düzenli olarak ödemelerinizi yapmanız gerekmektedir. Eğer düzenli bir ödeme şekli uygularsanız her şey sizin için daha kolay olacaktır. Hem kredi notunuz düşmeyecek hem de sicilinize herhangi bir bozukluk yansımayacaktır. Kredi notunuzun düşmemesi için düzenli olarak ödemelerinizi yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.