Kredi Notu Orta Riskli Ne Demek

Kredi Kayıt Bürosu isimli şirket tarafından verilen kredi notu, bütün bankaların dikkate aldığı bir derecelendirme sistemi olduğu için kredi çekmeden önce kredi notunuzun yeteri kadar yüksek olduğundan emin olmanız gerekir.
Kredi Notu Orta Riskli Ne Demek

Kredi notu aslında tek bir nottan ve değerlendirmeden oluşmaz. Sistem içerisinde çok fazla değerlendirme etkeni ve risk analizi vardır. Bu nedenle kredi notunuzu sorguladığınızda orta riskli gibi bir ibare ile karşılaşabilirsiniz.

Ya da kredi notunuzun 900 ile 1250 arasında olduğunu görürseniz, kredi notunuz orta riskli grupta bulunuyor demektir. Orta riskli ibaresi sizin açınızdan önem taşıyan bir ibare olmayabilir. Fakat bankalar bu ibareti görünce sizinle çalışmadan önce bir kez daha düşünecektir.

Çünkü orta riskli demek, bankalar size kredi vermeleri durumunda orta derecede risk alacaklar demektir.

Borç Ve Limitle Alakalı Olabilir

Kredi notu sorgulama sonrası gördüğünüz orta riskli ibaresi çok yüksek ihtimalle mevcut borcunuzdan ya da limitinizden kaynaklanıyordur. Ortada bir dengesizlik söz konusu ise kredi notunuz hemen bu dengesizlikten etkilenir.

Örneğin kredi limitiniz on bin lira civarıyken beş bin lirayı aşan bir borç miktarı söz konusuysa, kredi notunuzun orta riskli çıkması kaçınılmaz olur.

Sorgulama yaptınız ve orta riskli grupta yer aldığınızı gördünüz. Bu sefer aklınıza gelen ilk düşüncelerden bir tanesi bankaların kredi talebinize nasıl yanıt vereceği düşüncesi olacak. Bu durumda özel bir incelemeye tabi olacağınızı bilmelisiniz.

Orta Riskliler Özel İncelenir

Kredi notu öğrenme sonucu orta riskli grupta olduğunu görenler, kredi talebinde bulunmaları durumunda bankalar tarafından özel olarak diğer müşterilere oranla ikinci kez incelenir.

Bu grupta olduğunuz halde düzenli bir geliriniz varsa ve borçlarınızı sürekli gecikmeli olarak ödemiyorsanız, kredi talebinizin onaylanması mümkün olacaktır. Fakat bu konularda yaşamakta olduğunuz herhangi bir düzensizlik kredi almanıza engel olur.

Orta riskli grupta yer aldığı halde özel incelemeden başarıyla geçen ve kredi alma hakkı kazanan birçok kişinin olduğunu bilmelisiniz. Ancak yine aynı grupta olup da kredi alamayan kişilerin sayısı hiç de az değildir.