KPSS Ortaöğretim Başvuruları Nasıl Yapılır?

KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılır konusu bu sınava başvurmak isteyenler için başvuru süresinin 3 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlaması ile oldukça önemli bir soru haline gelmiştir.
KPSS Ortaöğretim Başvuruları Nasıl Yapılır?

Özellikle ülkemizde devlet memuru olmak isteyen oldukça büyük bir kitlen bulunmaktadır. Ortaöğretim mezunu olan bu kitle için 2 yılda bir yapılan ortaöğretim KPSS oldukça önemlidir. Çünkü başvurularda yapılacak yanlışlık veya eksiklik diğer bir sınav için 2 yıl beklemek anlamına gelecektir. Bu sebeple adaylar başvuru konusunda oldukça titiz davranmakta ve herhangi bir hata yapmak istememektedirler.

Günümüzde artık sınav başvurularının online olarak yapılması sayesinde adaylar hem zaman hem de evrak yükü anlamında oldukça büyük bir yükten kurtulmuş olmaktadır. Bu sayede evlerinde bilgisayarlarında Ortaöğretim KPSS başvurularını yapmaktadırlar.

Online KPSS Ortaöğretim Başvurusu

Online KPSS Ortaöğretim başvurusu günümüzde ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Eğer ÖSYM üzerinden daha önce herhangi bir sınava girmemişseniz yapmanız gereken bulunduğunuz yerdeki görevli ÖSYM merkezlerine giderek şifre almak olacaktır. Bu şifrenin yanında resminizde çekilerek sisteme konmaktadır. Bu sayede bundan sonra ÖSYM tarafından yapılacak tüm sınav başvurularına başka bir işlem yapılmadan internet üzerinden başvuru yapılabilecektir.

Başvuru için ise ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ internet sitesi kullanılmaktadır. Bu siteye T.C kimlik numarası ve şifrenizle girdiğinizde başvuru yapabileceğiniz ve o an aktif olan tüm sınavlar görülmektedir. Başvuru kısmına gelerek KPSS ortaöğretim sınavı işaretlendiğinde başvuru sayfasına gelinmektedir. Bu arada sizin dolduracağınız bilgiler sınırlıdır. Çünkü bilgilerinizin çoğu hazır bir halde sisteme yüklenmiş olacaktır. Bu aşama sınava girmek istediğiniz 2 adet yeri işaretlemeniz yeterlidir. Bankaya sına cüreti olarak yatırılması gereken miktarı yatırdığınız anda başvurunuzu onaylayarak başarılı bir şekille KPSS başvurusu yapılmış olmaktadır.