Kot pantolonların cep kısmında bulunan metal parçalar meğer o işe yarıyormuş

Günlük hayatta sık sık kullandığımız kot pantolonlar çok uzun yıllar önce tasarlanmış ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak hala pek çok kişi tarafından anlamının bilinmediği o küçük düğmeler araştırma konusu olmaya devam ediyor.
Kot pantolonların cep kısmında bulunan metal parçalar meğer o işe yarıyormuş

Kot pantolonların üzerinde bulunan küçük düğmelerin ne işe yaradığını biliyor musunuz? Cep kısmında bulunan o küçük düğmelerin aslında çok önemli bir amacının olduğu ortaya çıktı.

İş ve sosyal hayatımızın yanı sıra günlük hayatımızın da parçaları arasında olan kot pantolonlar her anımızın kurtarıcısı oluyor. Dikkatli bakıldığında her kot pantolonun cep kısmında bulunan o düğmeyi andıran parçalar pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Ceplerin kenarlarında bulunan minik metal parçalarının olduğu kısımlar kot pantolon giyilirken dikkat çekmeye devam ediyor.

SÜS AMACIYLA BULUNMUYOR

Kot pantolonların cep kısımlarında bulunan 3 ayrı parçanın önemli bir amacı bulunuyor. Sanılanın aksine bu parçaların oraya takılmasının amacı süs değil! Peki, pantolonların bu kısmında yer alan parçacıkların asıl amacı ne?

KOT PANTOLONUN CEBİNDEKİ 3 PARÇANIN ASIL AMACI

Kot pantolonun cebindeki 3 parçanın asıl amacı pantolonların dayanıklı olmasını sağlamak olduğu biliniyor. Özellikle giyildiğinde bu kısımlara baskı oluşması sebebi ile pantolonların zarar görmesinin önüne geçiliyor.

Bu parçalar giysilerin daha az zarar görmesinin yanı sıra kısa sürede yıpranmasının da önüne geçebiliyor. Bu sebeple pantolonlarda bulunan bu parçaların ciddi bir amacı bulunuyor.

SÜRECİ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR

Özellikle 1870’li yıllarda pantolonlar genellikle işçiler tarafından giyiliyordu. Kısa sürede yıprandığı ve parçalandığı için pantolonlara bu 3 minik parçanın eklenmesi uygun görüldü. Bu şekilde kot pantolonlar günümüzdeki halini almış oldu.