Konut Kredisi Nasıl Çekilir?

Konut kredisi nasıl çekilir konusu son günlerde özellikle ev sahibi olmak isteyenler için oldukça önemli bir soru haline gelmiştir.
Konut Kredisi Nasıl Çekilir?

Çünkü ülkemizde ev sahibi olmak isteyenlerin çok büyük bir çoğunluğu konut kredileri çekerek bu hayallerine kavuşmaktadır. Konut kredisi çekebilmek için bazı hususlar ve kuralla doğrultusunda hareket etmek gerekmektedir.

Çünkü ülkemizde her isteyen konut kredisi çekme hakkında sahip değildir. Bu durum yasalarca belirtilmiş kriterler doğrultusunda bankaların kendi kredi verme politikaları ile sağlanmaktadır. Gerekli şartları taşıyan ve başvurusunu gerektiği gibi yapan kişilerin konut kredisi kullanma hakları bulunmaktadır. Bu sebeple gerekli incelemeler ve planlamalar doğrultusunda konut kredisine başvurulmalıdır.

Konut Kredisi Çekerken Dikkat Edilecek Hususlar

Ev almak isteyenler, aradıkları evi bulup ödeme konusunda sıkıntı yaşayanlar için konut kredileri oldukça büyük ve önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu anlamda konut kredisi çekerken dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat edilmezse yapılan başvuruların reddedilme olasılığı bulunmaktadır. Bu hususlar ise şu şekildedir;

  • Konut almak isteyenler fiyat konusundaki anlaştıkları rakamlar bankalar için bağlayıcı değildir. Bankalar görevlendirdikleri ekspertiz tarafından belirtilen evin değeri oranında işlem yapmaktadırlar.
  • Bankalar ekspertiz tarafından belirlenen ev değerinin yüzde 80’i oranında kredi sunmaktadırlar.
  • Bankalar kişinin belgelendirilebilir gelirinin yüzde 70’i oranında aylık taksit ödemesi imkânı sunmaktadır. Aylık olarak bu miktar geçirilirse ya vade arttırılmalı ya da çekilecek miktar azaltılmak zorundadır.
  • Ev kredilerinin maksimum vadesi 120 aydır. Ama vade arttıkça hem faiz oranı hem de toplan geri ödeme miktarının artacağı unutulmamalıdır.
  • Banka tarafından istenen maaş bordosu gibi evraklar içinde bulunulan en son ayın evrakları olmalıdır.
  • Ayrıca çekilecek kredilerde bankların yasal masrafları kesmektedir. Bu sebeple bu kesintilerde yapılacak konut kedisi çekimi işlemlerinde göz önüne alınmalıdır.