Konserve Yapımında Önemli Püf Noktalar

Çağımızda olmazsa olmaz öneme sahip olan meyve ve sebzelerin, daimi olarak kullanılmasını sağlamak adına konserve yapımlarına başvurulmaktadır. Her mevsim, sebze ve meyveleri tüketme isteği söz konusu olacağından dolayı doğal olarak konserve yapımı da oldukça önem arz eden konulardan biri olarak göze çarpıyor.
Konserve Yapımında Önemli Püf Noktalar
Evde çok kolay bir şekilde artık sizlerde konserve yapma şansına sahip olursunuz. Genelde konserve yapımları, halkımızın gözünde çok fazla büyütülen zahmetli bir iş gibi görülebiliyor. Fakat sizlere sunacağımız pratik püf noktaları sayesinde öyle olmadığını daha iyi şekilde idrak etme şansına sahip olacaksınız. Türk yemek kültürü denildiği vakit konservelerinde son derece önemli olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Bakıldığı zaman hanımlar kendilerine hem yazlık hem de kışlık pek çok tüketebilecekleri özel konserveler hazırlıyor. Yazın kış, kışında yaz sebze ve meyvelerini tüketmek istiyorsanız o halde hiç düşünmeden konservelerinizi hazırlamaya başlamanız gerekecektir.

 

Isıya Dayanıklı Cam Kullanmayı Unutmayın
Konserve yapımı sırasında mutlaka ısıya dayanıklı özelliğe sahip olan cam kullanılması gerekir. Çünkü ısıya dayanıklı olmazsa özenle hazırlamış olduğunuz konserverleriniz cam kavanozlarda çatlayabilir.

 

Cam Kavanoz Kaynatın
Cam kavanozların kaynatılma işlemi söz konusu olacağından dolayı bu sebepten dolayı mutlaka ısıya dayanıklı olması gerekir. Cam kavanozlarınızı ise yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar ısıtmanız gerekecektir. Aynı zamanda kapaklarında yeni olmasına dikkat edin.

 

Sebze ve Meyve Taze Olmalı
Yapmamanız gereken son derece önemli hususlardan birisi de mutlaka meyve ve sebzelerin taze olmasına dikkat edilmesi gerekir. Konservenin içerisine katacağınız meyve sebzelerin hem taze hem de iyice yıkanmasına dikkat edilmelidir.

 

Sebze ve Meyve Kaynatılmalı
Sebze ve meyveleri yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar yeterli olacak şekilde kaynatmanız gerekiyor. Asidi yüksek besinler için bu süre son derece idealdir. Tüm sebze ya da meyveleri güzel şekilde parçaladıktan sonra ise bir sonra ki aşama pişirme ile ilgili olacaktır.

 

Steril Ortamda İşlem Yapmaya Dikkat
Konserveyi hazırlarken özellikle steril ortamda olunmasına da mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Hem ortamın hem de malzemelerin de bunlara uygunluğu kontrol altına alınmalıdır. Uygunluk olduğu durumda sorunsuz şekilde konserve hazırlamanıza başlayabilirsiniz.