Kombi bakımı nasıl yapılır?

Soğuk kış aylarının gelmesi ile beraber evlerimizi sıcak bir ortam haline dönüştürmek için kombilerimize gerekli özeni göstermemiz gerekir. Kombilerin temizliği ve periyodik bakımlarının yapılması soğuktan korunmamız için önemlidir.
Kombi bakımı nasıl yapılır?
Kombi bakımı ile ilgili tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

 

NEDEN KOMBİ BAKIMI YAPMALIYIZ
Kombilerimizin kış boyunca sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için başta temizliği olmak üzere bakımını eksiksiz yapmamız gerekir. Bakımı yapılmayan kombi tam verimle çalışmayacak ve bizleri grip gibi bir takım can sıkıcı sağlık sorunlara yakalanma ihtimalimizi de arttıracaktır. Aniden bozulan kombiler günlük yaşantımızın sekmeye uğratacak ve bizleri bir hayli mağdur edecektir. Bakımı yapılmayan kombiler sıcak suya ulaşmamızı da kısıtlayacaktır. Soğuk kış aylarında soğuğa maruz kalmamak ve sıcak su eksikliği yaşamama adına mutlaka gereken özeni kombilere göstermemiz gerekir. Ayrıca bakımsızlık sonucunda bir takım aksaklıklar yaşanacak ve kombilerimizin ömürleri ciddi oranda azalacaktır. Bozuk kombiler ısıyı da tam olarak iletilemezler. Bu durumda kombinin derecesini arttıracağımız için gelen faturalar da cebimizi yakacak türden olacak.

 

KOMBİ BAKIMI NASIL OLMALIDIR
Kombilerimizi teslim edeceğimiz kişilerin mutlaka işinin ehli olması gerekir. Şayet bu konuda pek bilgi sahibi değilseniz kombi bakımına girişmemenizi tavsiye ederiz. Zira var olan problemi onarmak yerine daha ciddi sorunlara sebebiyet verebilirsiniz. Çağırdığınız servisin yetki belgelerinin olup olmadığına mutlaka dikkat ediniz. Şayet yetki belgeleri bulunmuyorsa kati süratle kombiye dokunmalarına müsaade etmeyin. Bakım esnasında yetkili kişinin sizleri de bilgilendirmesini talep ediniz. Var olan sorunların neden kaynaklı olduğunu öğreniniz ve bu durumun bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alın

 

KOMBİ BAKIMI YIL İÇİNDE NE ZAMAN YAPILMALI
Kombilerinizin yıl içinde sonbahar ve ilkbahar aylarında olmak üzere yılda en az 2 defa bakım işlemini yaptırın. Uzmanlar tarafından yapılan tavsiyelere göz atıldığında kombi bakımının bilhassa kış ayları gelmeden bakımının yapılması gerektiği ifade ediliyor. Düzenli olarak bakımı yapılmamış kombilerin her an arıza verebilme ihtimali bulunduğunu belirten uzmanlar kişinin güvenli bir şekilde ısınma sorununu halledeceği ve daha hesaplı bir kış mevsimi geçireceğini ifade ediyorlar.