Klimayı kesintisiz kullananlar aman dikkat! Uzmanlardan uyarı geldi

Klimanın kesintisiz kullanılması konusunda uzmanlardan uyarı geldi. Birçok hastalığa ve rahatsızlığa yol açabiliyor. Aman dikkat.
Klimayı kesintisiz kullananlar aman dikkat! Uzmanlardan uyarı geldi

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşanması klima kullanımını arttırdı. Evlerde sabahtan akşama kadar klimalar aralıksız açık kalıyor. Peki bu doğrum mu? Hem enerjinin aşırı kullanılması hem de sağlık açısından klimanın kesintisiz kullanımı ile ilgili uzmanlardan bazı uyarı ve öneriler geldi.

Uzmanlar klimanın kesintisiz kullanılması konusunda uyarılarda bulundu. 3 saatte bir klimaların kapatılıp ortamın havalandırılması gerektiğini ve bunun sağlık açısından öneminin büyük olduğu söylendi.

KESİNTİSİZ KLİMA ÇALIŞTIRANLAR DİKKAT!

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara göre kesintisiz klima kullanılması sağlık açısından büyük risk taşıyor. 3 saatte bir klimanın kapatılması ve klima açık olan odanın havalandırılması gerektiği açıklanmıştır.

Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanıyor. Son günlerde yaşanan bu sıcak ile baş etmek için vatandaşlar evlerde tüm gün boyunca klima kullanıyorlar. Kesintisiz klima kullanımı konusunda ise uzmanlardan uyarı geldi.

Bazı illerde 40 / 45 dereceyi gören hava sıcakları sebebiyle klima kullanımı da arttı. Vatandaşlar klima kullanırken bazı noktalara dikkat etmeli. Çünkü sağlık açısından büyük risk taşıyor.

Klima kullanımında özellikle boyun ve sırt bölgelerinde ağrılara sebep olabiliyor. Bunun yanında baş ağrısına da sebep oluyor. İşte bu gibi sağlık problemlerini yaşamamak için klima kullanımı sırasında bazı şeylere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Söz konusu ağrılar ve yakın temastan dolayı olmaktadır. Kas ve baş ağrıları dışında klima ciddi bir cilt ve göz kuruluğuna da sebep oluyor. Solunum sisteminde de bazı tehlikeler bulunmaktadır. Zatürre özellikle dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.

Bu gibi problemler ile uğraşmamak için klimanın direkt vurduğu alanlarda oturulmamalıdır. Direkt size vurmamasına dikkat edin. Özellikle uzanıyor ya da uyuyorsanız üzerinize bir örtü örtmeyi ihmal etmeyin.

En tehlikeli durum ise özellikle lejyoner denilen Legionella bakterisinin yarattığı bir zatürre çeşidi bulunmaktadır. Bu daha çok klimanın açık olduğu ve kalabalık olan bir ortamda yakalanması mümkün olan bir hastalıktır.