Klavyedeki J ve F harflerinin üzerindeki çizgiler meğer bu işe yarıyormuş!

Bilgisayarda çalışırken klavye üzerinde bazı harflerdeki çizgilerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Özellikle J ve F harflerinin altında yer alan kabartmalı çizgilerin ne anlama geldiğini öğrenince şoke olacaksınız!
Klavyedeki J ve F harflerinin üzerindeki çizgiler meğer bu işe yarıyormuş!

J ya da F fark etmeksizin her klavyede bulunan F ve J harflerinin altındaki çizgiler bilgisayar kullanıcıları tarafından dikkat çekiyor. Küçük kabarık ve klavyede yazarken dikkat çeken bu çizgilerin ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

ÜRETİM HATASI DEĞİL

Klavyedeki F ve J harflerinin altında yer alan minik kabarcıklı çizginin bir üretim hatası olduğunu düşünüyorsanız, yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü sadece masa üstü bilgisayarlarda değil, leptop bilgisayarlarda da bulunan bu çizgilerin aslında sanılanın aksine çok mantıklı bir sebeple bilgisayarlarda olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız.

Özellikle bu çizgiler, bilgisayarda çalışanların çok işine yarayacak! Haydi, gelin bu sırrı öğrenelim.

2002’DEN SONRA ÇIKTI

Aktarılan habere göre bilgisayar klavyelerinde yer alan F ve J harflerinin altındaki çizgiler 2002 yılındaki üretimden sonra ortaya çıkmaya başladı. İşte o gizemli sırrın cevabı..

HIZLI KLAVYE KULLANMAK İSTEYENLER YARARLANIYOR

Klavye kullanırken hızlı yazmak isteyenler bu noktada bir takım pratik noktalara dikkat ederse klavyede hızlı yazabilecekler. F ve J harflerinin altındaki çizginin asıl sırrı da burada yatıyor. Parmaklarınızı bu harfler üzerinde konumlandırırsanız klavyede nerede olduğunuzu anlayabilirsiniz. Bu şekilde klavyede yazarken bir sonraki harfin nerede olduğunu daha hızlı bir şekilde anlayabilir, klavye yazma hızınızı artırabilirsiniz.

10 parmak yazmak ve klavyede hızlanmak isteyenler bu noktada J ve F harflerine odaklanarak yazma çalışmalarında pratiklik kazanabilirler.