Kısa gelen gömlek uzatılır mı? Gömlek uzatma teknikleri

Her zaman insanlar sevdikleri kıyafetleri devamlı giymeyi tercih etmelerine rağmen zaman içinde vücudunuza uygun olan gömlekler yıkandıkça küçülme riski ile karı karşıya kalırlar. Böyle bir sorun karşısında neler yapılmalı ve nasıl bir yöntem uygulanmalı sorularına en doğru yanıtları bulalım.
Kısa gelen gömlek uzatılır mı? Gömlek uzatma teknikleri
Küçülen Gömlekleri Uzatmak
Hemen hemen herkesin çok sevdiği ve giymeye kıyamadığı gömlekler bulunmaktadır. Bu gömlekler zaman içinde kısalma ve dar gelme gibi sorunlar ile karşılaşmanıza neden olacaktır. Her şeye bir çözüm bulunduğu günümüzde artık kısa gelen gömlekleri uzatma tekniği ile sorundan kurtulmak. Kullanışlı olmayan ve güzel durmayan bu ürünleri çöpe atmak yerine tekrardan kullanışlı hale getirmek için yeni teknikler uygulanmaktadır. Küçülen gömlekleri uzatmak için farklı teknikler uygulanarak istenilen ölçülere getirmek mümkün olabilir. Tüm bayanlara çok pratik ve etkili sonuç elde etmenin mümkün olduğu bir teknik gösterelim.

 

Kısa Gelen Gömlek Nasıl Uzatılabilir?
Herkesin kendini daha rahat ettiği ve giymeye kıyamadığı kıyafetler bulunurken özellikle kısa gelen gömlek nasıl uzatılır sorusuna en güzel yanıtı burada bulacaksınız. İlk olarak lavaboyu ya da küveti soğuk su ile doldurun. Ardından suyun sıcak veya soğuk olup olmadığına yani ılık olduğuna emin olun.

 

Suyun içine çeyrek su bardağı kadar saç kremi ya da bebek şampuanı ekleyin. Elinizi suyun içine sokarak bebek şampuanı ya da saç kreminin erimesini sağlayın. Bu ürünler gömleğin liflerin yumuşamasına yardımcı olacaktır. Gömleği alın ve suyun içine yatırın ki tamamen içine batmış olması gerekir. Suyun içinde yaklaşık 15 ile 30 dakika boyunca kalmalıdır. Suyu boşaltın ve lavaboyu soğuk su ile doldurun.

 

Gömleği suya batırdıktan sonra durulama işlemini yapmalısınız. Yaklaşık 5 dakika kadar gömleği soğuk su içinde bekletin ve çıkardıktan sonra hafif bir şekilde sıkın. Ancak çok fazla sıkarsanız yeniden daralmasını sağlarsınız. Temiz havlu üzerine gömleği koyun ve gömleği yakadan tutun aşağı doğru çekin. Küçülen gömlekleri uzatmak için bu işlemi her yerine uygulayın. Gömleği geniş başlı olan bir sandalye üzerine gerilmiş olarak kurumaya bırakın.