Kimse bilmiyor! Bu karşımı içince tıkalı burun anında açılıyor

Kış ayı demek pek çok kişi için tıkalı bir burun ve nefes alamama anlamına geliyor. Burun açıcı spreyler, rahat nefes almayı sağlasa da ne yazık ki sürekli kullanmak ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Ancak o üçlü bir araya gelince burnu açıyor!
Kimse bilmiyor! Bu karşımı içince tıkalı burun anında açılıyor

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, tıkalı burun için o ikili karışımı önerdi. Hemen hemen herkesin evinde olan o malzemeler sayesinde tıkalı burnunuzu tamamen açabilir, geceleri rahatça nefes alabilirsiniz.

Havaların bu mevsimde aniden soğuması ve ısınması ne yazık ki grip, soğuk algınlığı ve sinüs doluluğu gibi problemleri bir araya getirebiliyor. Bu sorunlarla birlikte tıkalı bir burun durumu daha da zorlaştırabiliyor. Dolu ve akmayan bir burun sadece uyku kalitesini değil, günlük hayatı da olumsuz olarak etkileyebiliyor. Konuyla ilgili çözümü ise Prof. Dr. Karatay verdi!

TIKALI BURNU AÇAN KARIŞIM

Tıkalı burnu açan o karışım için ihtiyacınız olan tek şey 1 bardak su ve 1 çay kaşığı kristal kaya tuzu ile 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat. Bu karışımı bir kap içerisinde karıştırın. Kullanmadan önce malzemelerin tamamen eridiğinden mutlaka emin olun. Aç karnına içtiğiniz bu karışım, burun tıkanıklığını ortadan kaldıracaktır.

screenshot-3.png

İÇEMEYENLER NE YAPACAK?

Aç karnına bu tür bir karışımı içemeyen ve içmekte zorlananlar ise ne yapmalı? Bu durumda yapacağınız şey bu karışımı gün içinde bir miktar su ile karıştırıp içmek. Bu şekilde de tıkalı burnunuzu kolay bir şekilde açabilirsiniz.

KAYA TUZU NE İŞE YARAR?

Market tuzlarına kıyasla çok daha sağlıklı olduğu ifade edilen kaya tuzu, birtakım sağlık sorunlarının tedavisi için de tercih edilebilir. Boğaz ağrısı ve bronşit gibi sağlık sorunlarınızın çözümü için kaya tuzundan yararlanabilirsiniz. Kaya tuzu ile hazırlanan su buharı çekilebilir. Bu şekilde şikayetlerinizi bir nebze olsa da azaltabilirsiniz.