Kemik Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kemik suyunun faydaları geçmişten günümüze kadar herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle yurt dışında tüketimi oldukça fazladır. Yurt dışındaki bazı bölgelerde Kemik suyu birçok cafede alternatif içecek olarak sunulmaktadır.
Kemik Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Yıllardır tükettiğimiz ve birçok derdimize Derman olan kemik suyunun içerisinde bulunan vitaminler magnezyum, fosfor, Sülfür ve mineraller açısından oldukça zengindir Üstelik vücudumuzda vitamin ve mineral ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaktadır. Kemik suyunun içindeki vitamin ve mineraller sizin ve aile bireylerinizin vücut dirençlerinin daha fazla olmasına yardımcı olacaktır. Tüm bunların yanı sıra kemik suyu en doğal kanser önleyici besinlerden biridir.

Kemik Suyu Bebekler İçin de Çok Önemli

 Kemik suyunun içindeki besinler bebeklerin sindirim sistemi için ve büyümesi ve gelişmesi için gereken proteinlere sahiptir. Fakat 6 ay ve altı bebekler için önerilmemektedir. Zaten 6 al atı bebeklerde anne sütü bu besinleri karılaşmaktadır. Ek gıdaya başlanınca verilebilecek besinlerin ön sırasında yer alan kemik suyu ile bebeğinizin uyku kalitesi de artacaktır. Üstelik ilkbahar mevsimi yaklaşmışken ve mevsimsel rahatsızlıklar baş göstermişken, hem doğal, hem maliyetsiz olan kemik suyunun yemeklerinizde çorbalarınızda kullanmakta fayda var.  Üstelik solunum yolu enfeksiyonları, alerjik rintte nezle gibi sık sık görülen rahatsızlıklardan korunmak için kemik suyu içeren yemekleri tüketmeniz gerektir. Üstelik vücut direncini arttırdığı için, hasta olan insanlara sık sık önerilir.

Kemik Suyu nasıl kaynatılır

 Kemik suyunu kaynatmak için önce et kısmından iyice ayırmak gerekir. Daha sonra kemikler iyice yıkamak temizlenmesi  gerekir. Temizleme işlemi bittikten sonra, derin bir tencere içerisine konulu ve üzerine kemikler 1 2 parmak geçecek kadar su koyulur.  Dilerseniz havuç soğan patates gibi sebzelerden kemik suyunuzun içine koyarak kemik suyunun lezzetini arttırabilirsiniz kemik suyu yapmanın püf noktalarından biri kısık ateşte uzun süre kaynatmak ve içerisine attığınız sebzeler kesinlikle doğramadan bütün olarak atmaktır. Böylece kemiğin içindeki vitamin ve mineraller suya geçmiş olacaktır Üstelik kemik suyunu buzluğa koyarak yemeklerinize çorbalarınıza Dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz bu işlemi tavuk için yaparak da tavuk bulyon kullanmak yerine kendi doğal tavuk suyunuzu kullanabilirsiniz.