Kekinize koyduğunuzda ekmek gibi kabaracak! Yiyen bir daha isteyecek

Gün içerisinde her anda rahatlıkla tüketebileceğimiz tariflerin başında kek geliyor! Kimi zaman kahvaltı niyetine, kimi zaman akşam çayının yanında ya da kimi zaman da akşam çayla birlikte tüketilebiliyor. Kabaran kek istiyorsanız, bu haber size göre!
Kekinize koyduğunuzda ekmek gibi kabaracak! Yiyen bir daha isteyecek

Kek yaparken, dikkat etmeniz gereken pek çok nokta bulunuyor. Öncelikle, kullanacağınız malzemeleri oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bütün noktalara dikkat etseniz de kekiniz kabarmıyorsa, dikkat edebileceğiniz bir diğer nokta bulunuyor! İşte detaylar

KEKİN KABARMASI İÇİN

Kekin kabarmasını istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey, tarifte yer alan kabartma tozu ile yoğurdu önden karıştırmak. 1-2 dakika içerisinde kabartma tozu ve yoğurt tepkimeye girecek ve yoğurt kabaracaktır.

puf-puf-kabaran-limonlu-kek.jpg

KABARAN KEK TARİFİ

Kabaran kek yapmak istiyorsanız, işte sizin için pratik bir kek tarifi:

3 adet yumurta

1 adet kabartma tozu / vanilya

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağı

1 su bardağı toz şeker

Ortalama 2,5 – 3 su bardağı kadar un

KABARAN KEK YAPIMI

Kekinizi yaparken, yoğurt ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. Unu eklemeden önce ekleyin ve son olarak un ile vanilyayı ekleyin.

Kek kalıbınızı da margarin ile güzelce yağladıktan sonra karışımı dökün ve 45 dakika 175 derecede fanlı ayarda pişirin. Kekiniz hem kabarık hem de yumuşacık olacak. Aynı zamanda kalıptan da kolay çıkacak.