Kek mi sünger mi mübarek! Kalıbına sığmayacak en güzel kabaran kekin püf noktaları

Misafir sofralarının vazgeçilmez ikramı, çayın en iyi eşlikçisi, fırında asla eksik olmayan kekin iyi kabarması, sünger kek yapmanın püf noktaları açıklandı...
Kek mi sünger mi mübarek! Kalıbına sığmayacak en güzel kabaran kekin püf noktaları

Kek mi sünger mi mübarek! Kalıbına sığmayacak en güzel kabaran kekin püf noktaları - Yapımı diğer hamur işlerine oranla çok daha kolay olan ve uğraştırıcı olmamasına rağmen lezzeti ile damak çatlatan kekler için en can sıkıcı nokta ise kabarmamasıdır.

Kekin lezzetli olması için kabarması gerekirken yine süngerimsi bir yapıya sahip olan kek lezzetli bir kek olarak kabul edilmektedir. Peki, kekin iyi kabarması için ne yapmalı, kabaran kek yapmanın püf noktaları nelerdir, nelere dikkat etmeli?

KEKİM NEDEN SÜNGER GİBİ OLMUYOR, İYİ KABARMIYOR, KEKİN KABARMASI İÇİN PÜF NOKTALARI NELER?

Başarılı bir kek yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk nokta iyi bir kek kalıbıdır. Kek kalıbınız ne kadar kaliteli olursa kekiniz o kadar lezzetli olur.

Kekinizin malzemeleri konusunda da titiz davranmanız gerekir. Örneğin yumurtanın oda sıcaklığında olması dahi kekin kabarmasına etki eder. Yine kabartma tozunun markası da önemlidir.

Keki yaparken yumurta ile şekeri önden çırpmanız gerekir. Bu çırpma işlemi ne kadar uzun sürerse kekiniz o kadar kabarır. Yumurta ve şeker karışımı bembeyaz hale gelene kadar çırpılmalıdır.

Sıvı malzemeler ile kuru malzemeler ayrı ayrı karıştırılmalıdır. Kuru malzemeler un, kabartma tozu mutlaka elenmelidir.

Kekin unu katıldıktan sonra mikser devre dışı almalı el yardımı ile çırpma teli kullanılarak yumurtanın içerisindeki hava söndürülmeden karıştırılmalıdır.

Mutlaka kek önceden ısıtılmış fırına konulmalıdır.

İlk 30 dakika süresi boyunca fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır.