Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kaşıntıyı gidermek için özellikle beslenme düzenine ve dış etkenlere dikkat edilmeli daha sağlıklı bir yaşam sürdürülmeye çalışılmalıdır.
Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Kaşıntı Nasıl Geçer?
Özellikle yaz aylarında birçok sebepten dolayı kaşıntı yaşanabilmektedir. Özellikle sivrisineklerden kaynaklanan sebeplerden dolayı herkes olumsuz etkilenmektedir. Yaz ayları gelince mevsim alerjileri de ortaya çıkabilmektedir. Bu alerjide kaşıntıyı beraberinde getirebilir. Kaşıntı her zaman sivrisinek veya alerjiden kaynaklı olmayabilir. Bundan dolayı bu durumu sık sık yaşayan kişilerin hekime görünmesinde yarar vardır.

 

Kaşıntı cildin fazla kuru olmasından kaynaklı olabilir. Kuru ciltte pullanmalar ve kuruluk meydana gelir bu da kaşıntıya neden olabilir. Aynı zamanda yetersiz beslenmeden kaynaklanan sebeplerden dolayı da kaşıntı olabilir. Yetersiz beslenmeden kaynaklı vitamin eksiklikleri kaşıntıya sebep olabilir. Egzama yine kaşıntının en önemli sebepleri arasındadır. Zamanında tedavi edilmemesi ve bölgenin çok fazla kaşınması çok daha büyük cilt sorunlarını da beraberinde getirebilir. İç organ hastalıkları ya da psikolojik hastalıklar yine kaşıntıya sebep olabilmektedir. Sorunun kökünü tespit etmek için yapılması gereken en kısa sürede tıbbi destek almaktır.

 

Kaşıntıyı Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?
Öncelikle kaşıntıyı geçirmek için yapılması gereken sağlıklı beslenmeye dikkat etmektir. Gün içinde mutlaka D, E, K, A vitaminleri bulunan yiyecekleri yemek, yeşil yapraklı sebzeler yemeye de özen göstermektir. Bununla birlikte özellikle yaz aylarında mutlaka yeterli miktarda sıvı almaya özen gösterilmelidir. Günde en az 2 litre su içilmelidir.
Eğer sivrisinek gibi sinekler tarafından ısırılmışsanız vakit kaybetmeden o bölgeyi ılık bir suyla yıkamalı ve nemlendirici sürmelisiniz. Özellikle yaz aylarında çok sıcak suyla duş almamaya, suyun ılık olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda sert liflerde ciltte kuruluk ve tahriş yapacağından dolayı kaşıntıya sebep olabilir. Bu unsura da dikkat edilmesinde yarar var.

 

Giyimde kesinlikle sentetik kumaşlar tercih edilmemelidir. Özellikle pamuklu kıyafetler tercih etmeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda aşırı terlememeye de dikkat etmeli, terinizi alacak kıyafetler giymelisiniz. Stres, kaşıntının en önemli nedenleri arasındadır. Gün içinde stres yapmamaya özen gösterin. Tüm bunlara dikkat etmeniz durumunda kaşıntıyı azaltmak hatta yok etmek mümkündür.