Karıncalar evleri istila etmeye başladı! Bunu gören karıncalar arkalarına bile bakmadan kaçıyorlar!

Evlerde karıncalar mevsimsel etki ile yeniden görülmeye başlandı. Karıncaları evden uzak tutmanın kolay yöntemi nedir? Ne yapılırsa karıncalar bir daha eve girmez.
Karıncalar evleri istila etmeye başladı! Bunu gören karıncalar arkalarına bile bakmadan kaçıyorlar!

Evlerde bahar ve yaz aylarında karınca popülasyonu oldukça yüksek olabiliyor. Bazı evler karıncalar için davetiye çıkarır nitelikte olabilir. Karıncalar ile mücadele çok zor bir mesele olsa da aslında imkansız değil. Karıncalar oldukça hareketli ve kendilerine özgü kuralları olan varlıklardır. Koloni halinde yaşayan karıncalar ne kadar iyi tanınırsa onlardan kurtulmak da o kadar kolay olacaktır.

KARINCALAR EVE NEDEN GELİYORLAR?

Karıncaların bir eve gelme nedeni ikiye ayrılabilir. Bu iki nedenden birisi veya her ikisi de olabilir. Karıncalar yuvaya ihtiyaç duyarlar. Evlere yuva yapmak için gelebilir ve bu şekilde uygun bir ortam kendilerine bulmuş olabilirler. Aynı şekilde karıncalar yemek aramak için de eve girmiş olabilirler. Her ikisinde de karıncalar bir ihtiyaç için eve girmiş oluyorlar. Karıncalara yönelik bu nedenlerden hareket edilerek kurtulma yöntemleri geliştiriliyor.

Karıncaları öldürerek evden uzaklaştırmak bir seçenektir. Ancak zararsız olan bir canlının sadece istenmediği için öldürülmesi çoğu kişi için uygun olmayabiliyor. Bundan dolayı da karıncaları öldürmeden evden uzaklaştıracak yöntemler araştırma konusu yapılıyor.

TARÇIN FORMÜLÜ!

Karıncalar bazı aromatik kokulardan nefret ederler. Bu kokuların en önemlilerinden birisi de tarçın kokusudur. Evden karıncaları uzak tutmak için karıncanın girmesini istemediğimiz alanlara tarçın tozu serpebiliriz. Pencere ve kapı girişlerine bunlar serpilirse karıncalar o koku orada oldukça o evden içeriye adım dahi atmayacaklardır.

SİRKE EN BÜYÜK DÜŞMANLARI

Karıncalar için beyaz sirkenin çok önemli bir özelliği bulunuyor. Karıncalar birbirleriyle iletişim kurmak için feromonları kullanıyorlar. İşte beyaz sirke kokusu bu feromonlara müdahale ediyor ve iletişim kanalı bozuluyor. Bu yöntemi uygulamak için sprey şişesine yarı yarıya beyaz sirke ve su konulur. Karınca görülen yerlere bu sprey sıkılır. Bir süre sonra karıncaların yok olacaklarını göreceksiniz.

LİMONDAN NEFRET EDİYORLAR

Karıncaların nefret ettikleri bir koku da limon kokusu oluyor. Oldukça keskin ve aromatik bir kokusu olan limon aynı zamanda karıncasavardır. Evlerde çatlaklara, döşeme tahtalarının kenarlarına pencere girişlerine limonun suyu da konulabilir kabukları da yerleştirilebilir. Böylece karıncalardan iz kalmayacaktır.