Karbonatla Diş Nasıl Beyazlatılır? Karbonatla Diş Beyazlatma Tarifi

Güzel ve özgüven dolu bir gülümseyişin olmazsa olmazı olan beyaz dişler, yediden yetmişe herkesin tutkuyla arzu ettiği bir görüntüdür. Bununla birlikte gün içerisinde tüketilen yiyecek ve içecekler diş yapısını etkiler ve zamanla dişlerin doğal renginde değişimlere neden olur. Özellikle çay, kahve ve sigaranın fazla tüketimi dişlerde sararma, tartar ve diş taşı oluşumu gibi pek çok sorunu beraberinde getirebilmektedir.
Karbonatla Diş Nasıl Beyazlatılır? Karbonatla Diş Beyazlatma Tarifi

Bu yazımızda sizlerle dişlerinizin bembeyaz parlamasını sağlayacak olan karbonatlı tarifi sizlerle paylaşacağız.

Diş Bakımı Önemli

Hepimizin bildiği gibi dişlerin günde en az iki kez fırçalanması rutini diş sağlığı açısından oldukça önemli bir kriter. Zira dişlerimiz, temel görevlerinin yanı sıra diş görünümünüzde de oldukça önemli bir pay üstleniyor. Bu nedenle beyaz dişler hepimiz için büyük bir hayaldir.

Diş beyazlatmayı sağlamak için çok büyük çabalar harcanmadan uygulanabilecek yöntemler de neyse ki mevcut. Bu yöntemlerin en etkililerinden biri de karbonat. Karbonat son derece iyi bir temizleyici olmakla birlikte kullanırken dikkatli davranılması gerektiği de unutulmamalıdır. Zira dişler karbonatla fırçalanmak istediğinde fazla güç harcanması dişlerin aşınmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle karbonatla dişleri fırçalarken olabildiğince nazik ve hassas davranmak son derece önemli.

Dilerseniz şimdi dişleri beyazlatan karbonatlı tarifimize geçelim:

Dişleri Beyazlatan Karbonatlı Tarif

İlk olarak bir dolu çay kaşığı karbonatı, küçük bir kabın içerisine alın ve üzerine iki üç damla limon damlatıp iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım macun kıvamına geldikten sonra diş fırçanıza sürün ve dişlerinizi fırçalayın. Şayet dişlerinizde bariz lekeler mevcut ise macunu tüm dişlerinize güzelce yedirdikten sonra birkaç dakika bekleyin ve lekeleri çok sert olmayacak şekilde ovun. Eğer limon kullanmak istemiyorsanız bu işlemi sadece karbonat kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz. Karbonatlı karışımı dişlerinize uygularken zarar vermeden yukarı aşağı dairesel hareketlerle fırçalamanız gerekmektedir. Fırçalama işleminin sonunda da ağzınızı güzelce çalkalamalısınız.

Bu uygulamayı on gün boyunca düzenli olarak günde bir kez olmak üzere uygulamanız gerekmektedir. Bu süre sonunda haftada bir kez uygulamanız yeterli olacaktır. Böylece dişleriniz, karbonatın aşındırıcı etkisine maruz kalmayacaktır.