Kapınızın önüne tuz serpince bakın ne oluyor!

Nazar, büyü gibi pek çok güce inanan kişiler bunlardan korunma yollarını da araştırıyor. Bu noktada büyüklerin kullandığı o yöntem son dönemlerde sosyal medyada yeniden gündem oldu! Kapınızın önüne dökeceğiniz tuz bakın ne işe yarıyor!
Kapınızın önüne tuz serpince bakın ne oluyor!

Nazar, kötü enerji gibi korunmak isteyenler bu noktada çoğu kişinin batıl inanç olarak adlandırdığı yöntemlere başvuruyor. Instagram’da pek çok kişinin kapısının önüne tuz döktüğü videoların yayılması sonrasında konu popüler bir hale geldi. Peki, kapının önüne tuz dökmek ne işe yarıyor?

Konuya ilişkin aktarılan bilgiye göre tuz eski çağlardan bu yana sadece yemekler için değil, çeşitli uygulamalar için de sık sık tercih edilen bir ürün olmuş. Evdeki kötü enerjileri temizlemek isteyenler tuzun gücünden yararlanıyor. Hatta öyle ki günümüzde kaya tuzunu, evinde tavada ısıtıp patlatanlar bile var.

KAPININ ÖNÜNE TUZ DÖKMEK

Bu konu ile ilgili sosyal medyada kapının önüne tuz döküldüğü videolarının hızlı bir şekilde yayılması üzerine kapının önüne tuz dökmek ne işe yarıyor? Sorusu da gündem olmaya başladı. İddiaya göre bu gelenek kötü ruhları ve enerjileri yaşadığınız yerden uzaklaştırıyor. Tuzun enerjisi, ortamdaki kötü enerjiyi ve negatifliği alıyor.

KAPI GİRİŞİNE NEDEN TUZ DÖKÜLÜR?

Güçlü bir enerji emici olarak kabule dilen tuzu bu sebeple kapı önlerine döküldüğü bilinmektedir. Pek çok kişi kötü güçlerin ve enerjinin evine girmemesi için, girse bile tuzla çıkması için kapının girişine tuz döktüğü görülmektedir.

EVE NEDEN TUZ DÖKÜLÜR?

Bunun yanı sıra eve neden tuz döküldüğü de bu konu ile bağlantılı olarak araştırılmaktadır. Pek çok kişi için de tuz bereket anlamına gelmektedir. Tuzun bitmesi evdeki bolluk ve bereketin kaçması anlamına geldiğine inanlar eve tuz döküp, evde sürekli olarak tuz bulundururlar.