Kapalı ortamları temiz hava alma yöntemleri

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü ülkemizde de görüldü ve alınan tedbirlerle birlikte kapalı mekanlar içerisinde fazla durulmaması önerildi.
Kapalı ortamları temiz hava alma yöntemleri
Kapalı mekanlarda insanların etkileşimleri ile daha hızlı yayılan virüsten korunmak için bulunulan ortamın sürekli havalandırılması ve temiz hava sirkülasyonu sağlanması gerekmektedir.

Kapalı mekanlarda iç ortamlarda oluşan hava kirliliği toplumsal bilincin oturması ve iç ortam hava kalitesinin arttırılması ile mümkün olmaktadır. Hasta kişilerin öksürmesi hapşırması ile ortamda bulunan diğer kişilere damlacık yoluyla enfeksiyon bulaştırma ihtimali vardır. Bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için en sağlıklı yöntem mevcut ortamın havalandırılmasıdır. Haberimizin içeriğini inceleyerek kapalı ortamlarda havalandırma yöntemleri hakkında daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kapalı Ortamlarda Sağlıklı Hava
Kapalı ortamlarda havalandırma yapılması gerektiğinde kapalı ortamlarda nasıl temiz hava alınır sorusunun cevabı olarak öncelikle havalandırma sisteminin yeni model olması ve çalışır vaziyette olması gerekmektedir. Kapalı alanlarda yer alan bitkiler ortamdaki oksijeni alarak dışarıya kirli hava verdikleri için temiz hava sirkülasyonu bu durumdan olumsuz etkilenir ve sağlıklı bir havaya ulaşmanız mümkün olmayabilir. Bu yüzden kapalı mekanlarda aşırı bitki bulundurulmaması gerekir. Düzenli temizlik yapılması da dikkat edilmesi gereken bir husustur. Kapalı ortamlarda buhar makinesiyle kirli havanın dağıtılması ve nefes alışverişinin daha rahat yapılması sağlanabilir. Ortamlarda gereğinden fazla eşya bulunması halinde, eşyaların toplanması nedeniyle tozlu havaya maruz kalmanız mümkün olabileceğinden fazla eşya bulundurulmaması önerilir.

Yemek yedikten sonra kalan gıdaların üzerinin en azından stres ile kapatılması temiz havanın azalmasını önler. Yere bir şey dökülmesi sonucu oluşan pis kokulu lekeleri çıkarmak ve kokuyu ortadan kaldırmak için maden sodası dökülebilir. Duvar ve tavan da çatlaklar varsa beyaz sabun sürerek bu çatlakların kapatılması temiz hava akışı açısından faydalı olacaktır. Ortamda kullanılan radyatörlerin boyalı olması ısınma anı gerçekleştikten sonra boya nedeniyle dışarıya kimyasal kokuları yayılmasını ve hava kalitesinin iyice düşmesine neden olacağı için kullanılan radyatörlerin boyalı olmaması mevcut temiz havanın daha uzun süreli olması ve korunması için önemlidir.

Temizlik yönünden hijyenik bir ortamın oluşturulması ile birlikte belli aralıklarla kapalı ortamlarda havalandırma işlemi yapılması hava kalitesi ve temiz havanın istediğiniz seviyede kalmasına yardımcı olacaktır.