Kan lekesi nasıl temizlenir?

Bulaştığı yerin üzerine adeta yapışıp kalan kan kuruması halinde ise temizleme işlemini bir hayli zorlaştırıyor. Kurumuş kan lekesi genel olarak en zor çıkan lekeler arasında gösteriliyor.
Kan lekesi nasıl temizlenir?

Hemen hemen herkesin yaşamı boyunca birkaç kez karşılaşmış olduğu bu leke çıkmadığı durumlarda görsel olarak oldukça kötü bir görünüme neden olmakta. Bazen bir yerimizin kesilmesi nedeniyle bazende yanımızda bulunan biri tarafından üzerimize bulaşan bu leke giysilerimiz üzerinde zaman zaman tahribatlara neden olmaktadır. Kan lekesinin bu denli zor çıkmasının en temel nedeni yapısında demir bulunmasıdır. Kumaşın üzerine dökülen kan burada bir süre sonra kuruyarak temizlenmeyi imkânsız konuma sokar. Kan lekesini çıkarma işlemine neden erken başlanırsa o kadar iyi neticeler alınır. Kan lekesini kolay bir şekilde çıkarmanın birkaç tekniği de bulunmaktadır. Bu yazımızda bu yöntemleri ele alacağız.

SOĞUK SU İLE ÇIKARABİLİRSİNİZ
Kumaşa bulaşan kan lekesi henüz oluşmuşsa soğuk su dökerek lekenin erkenden çıkmasına olanak sağlayabilirsiniz. Soğuk suyun lekeye temas etmesinin hemen ardından kan lekesi kumaşı terk edecektir. Soğuk su ile çıkarma işlemi en çok bilinen yöntemler arasında yer alıyor. Yanı sıra pratik olması nedeni ile bu lekenin kısa bir zaman içerisinde yok olmasını sağlayan en pratik yollardandır.

TUZLU SU YÖNTEMİ
Kan lekesinin kumaşa değmesi üzerinden uzun bir zaman geçmişse tuzlu su yöntemi tam olarak aradığınız yöntemdir. Burada izlenmesi gereken adımlar bir hayli kolaydır. Yapacağın işlem tuz ve suyu tam olarak bir macun seviyesine getirmeniz ve lekenin üzerine sürmenizdir. Daha sonra bulaşık süngeri kullanarak lekenin olduğu kısmı iyi bir şekilde ovalayın

KAN LEKESİNDE DİŞ MACUNU DA KULLABİLİRSİNİZ
Bu lekeden hızlıca kurtulma yollarından bir tanesi de diş macunu yöntemidir. Bu yöntem de en çok tercih edilen pratik yöntemlerden bir tanesidir. Kan lekesinin olduğu bölgeye diş macununu iyice yerleştirin ve yaklaşık olarak 15 dakika boyunca macunun lekeye temas etmesini sağlayın. Elinize temiz bir bez alın ve macunu kumaştan uzaklaştırın. Çok kısa bir zaman dilimi sonrasında lekenin ortadan kalktığını göreceksiniz.