İşkembe Nasıl Temizlenir?

Kurban Bayramı yaklaşırken işkembe çorbası yapmak isteyenler için özel olan yazımızda işkembenin nasıl temizlendiğini anlatıyoruz.
İşkembe Nasıl Temizlenir?
İnek, koyun, dana ve kuzu işkembesi kullanarak mükemmel çorbalar yapabilirsiniz. Özellikle Kurban Bayramı döneminde hayvanın çeşitli kısımlarını değerlendirmek istediğinizde evde kolayca nasıl temizlenmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Genelde hazırlama aşaması birçok kişinin midesini bulandırsa da içme kısmını çok sever. Bol limon ve sirkeyle içilen bu çorba kemik sağlığı açısından zengindir. Kolajen içerdiği için çok büyük bir antioksidandır. Bu çorbanın yapımı da işkembenin üretim aşaması da son derece zordur. Bu yüzden çorbanın değeri de bir tık daha artmaktadır. Sağlık açısından da son derece yararlı bir çorba çeşididir.

Çok temiz olması gereken işkembenin temiz şartlar altında üretilmesi gerekir. Çorbanın günün her saatinde içilebilir olması kalitesi açısından son derece etkin olduğunun kanıtıdır. İşkembe sevenler için bu kısmı temizlemek ayrı bir iştir.

Meşakatli Bir İştir
İşkembe çorbası yapmak isteyenler, dışardan hazır aldıkları ürünü kolayca çorba yapabilmektedir. Ama Kurban kesince kendinizin temizlemesi gereken ürünü kireçle temizleyebilirsiniz. Gerçi kasaplara kurban kestirenler için işin kolayını bulmak mümkün olabilir. Ama kendiniz emek vermek isterseniz işkembe nasıl temizlenir aşamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

- Kireç kaymağını nalburdan alın.
- İşkembeyi iyice temizleyin, 5-6 kere durulayın
- Koyu kıvamlı kireç kaymağını alarak işkembenin iç kısmına koyun.
- İşkembeyi katlayarak içinde 20 dakika bekletin
- Mikroplar öldükten sonra karın içindeki kireçleri temizleyin
- Sonra sirkeli suyun içine ekleyerek iyice durulayın


Kolay İşkembe Temizliği

Hazır çorbalarda olmayan taze işkembe lezzetini bulmak istediğinizde, satın alacağınız kasaba güvenseniz bile ürünü iyice temizlemeniz gerekir. Tersini de yüzünü de iyice temizlemeniz gereken işkembe, en az 5-6 kere durulanmalıdır.

Sonra orta ateşte kaynamak üzere bir tencereye yerleştirin. Isınırken çevirin. Pürtükleri tek tek soyulmaya başladığında alabilirsiniz. Sudan çıkardığınız işkembelerin temizlenmesi için bıçak ya da fırça bulabilirsiniz. Temizlik sonrasında 4- 5 kere daha yıkayın ve kullanımınız için hazırdır! İşkembe çorbası son derece yararlı bir üründür. Bu yüzden çocukların da tüketmesi gereken bir besin grubudur.