İş İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Çoğu zaman işe giriş işlemlerinde sağlık raporu istenir. İş için sağlık raporu nasıl alınır sorusu aşağıda detaylı şekilde cevaplanmıştır.
İş İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Sağlıklı Raporu Alma

Önceden iş için sağlık raporu nasıl alınır sorusu için sağlık ocaklarından ücretsiz şekilde talep edebilirsiniz şeklinde bir cevap veriliyordu. Ancak artık sağlık raporunun alınması için iş güvenlik merkezlerinin kullanılması isteniyor. Aile hekiminiz ya da herhangi bir hekim size sağlık raporu veremiyor.

İş Güvenlik Merkezleri;

Randevu almanız için iş güvenlik merkezlerini tercih etmelisiniz. Burada kısa sürede rağlık raporu almanız sağlanacaktır. İş için alacağınız raporda size sorulan sorular olacak. Verdiğiniz cevaplar üzerinden anında raporunuz oluşturulacak. Doktorunuzun bu raporu onaylaması durumunda, iş yerinize ulaştırabilirsiniz.

Sağlık Raporu Ücreti

İş güvenliğinden alacağınız sağlık raporu için sağlık raporu ücreti hakkında da bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Yani size sunulan sağlık raporu için ne kadar bir ücret ödemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Sunulan ücretin biliniyor olması halinde, rahatlıkla rapor talep edebileceksiniz.

Sağlık raporu için 25 TL 30 TL arasında bir ücret istenebilir. Ancak bu ücretin dışında bir ücret alınması da söz konusudur. Bu durumda kişinin göğüs filmi, göz muayenesi gibi muayenelerin talep edilmesi söz konusudur.

Detaylı şekilde rapor alınması gerekiyorsa, yukarıda verilen hususların da olması sağlanacaktır. Bunun için tamamen iş yerinizin taleplerine uygun şekilde hareket etmelisiniz. Bazı durumlarda farklı testler de isteni r. Ancak çoğu zaman sadece rutin bir sağlık raporu verilmesi için sorulan sorulara verdiğiniz yanıtlar üzerinden rapor verilir. Sağlık raporu alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında iş yerinin isteklerine karşılık vermesi yeterlidir. Bu durumda direkt olarak sağlık raporu almanız mümkün olacaktır.