İkinci el araç hasar sorgulama, Tramer sorgulama nasıl yapılır?

Plakadan hasar sorgulamak isteyen ikinci el araç alacak kişiler tramer sorgulaması için nasıl bir işlem süreci yapıldığını merak etmektedir.
İkinci el araç hasar sorgulama, Tramer sorgulama nasıl yapılır?
Araç Plakasından Hasar
Araç almak isteyen kişiler ikinci el araca sıkça yönelmektedir. Sıfıra yakın temiz araçla daha fazla ekonomik avantaj sağlamak gibi birçok nedenle ikinci el araç daha avantajlı görülmektedir. Fakat hasar durumu araç değerini düşürdüğü için sorgulama yapılarak hareket edilmek istenebilir. İnternette tramer sorgulama denen kavram, araç plakasından hasar sorgulama anlamına gelir. Bir anlamda teknolojinin faydalarını kullanarak araç durumu hakkında kolay bilgi edinmek mümkündür. Alım satım prosedürlerinde bu aşamayı atlamamak sonradan sorun çıkmaması için önemlidir.

 

Tramer Sorgulama Açılımı
Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi açılımına sahip Tramer, depolama alanı gibi düşünülebilir. Sistemde araçlara ait sigorta işlemlerini görebilir ve hasar durumunu takip edebilirsiniz. Aracın ağır hasar durumu varsa buradan fark edilebilir. Kaza takibi yapmak istediğinizde yine bu sistem size yanıt verecektir.

 

Tramer Sorgulama Aşamaları
Plakadan hasar sorgulama işlemi ya da tramer sorgulaması yapmak için e devlet platformunu kullanabilirsiniz. Şifrenizle gireceğiniz e devlet- Türkiye gov tr üzerinde aşamaları takip etmeniz sonuca ulaştırır.
• Türkiye gov tr trafik poliçe sorgulama bölümüne gelerek giriş yapın
• Kimlik doğrulama sayfasında gereken bilgileri girin, şifreniz yoksa PTT ile alabilirsiniz.
• İstenen bilgileri girince sayfa sizi sorgulama bölümüne yönlendirecektir.
• Karşınıza çıkan sayfadan plaka numarası ile sorgulama yapılır.

 

Trafik Sigorta Sorgulaması Hangi Bilgileri Verir?
Yapılan ikinci el araç kaza sorgulaması size birçok bilgiyi verebilir. Trafik sigorta sorgulama, tramer ile araç hasar kaydını öğrenebilirsiniz. Bu bilgi alacağınız aracın durumu hakkında önemli bir kriter olabilir. Mağdur bilgileri sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca araç trafik poliçesi sorgulama, kasko poliçe sorgulama da bu alandan görülebilir.

 

Kaza yapan araçların kusur oranlarını sorgulamak, ikinci el araç alacak olanların en çok merak ettiği konulardandır. Ağır hasarlı araçların problem çıkarma riski daha fazladır. Ayrıca aldığı ikinci el aracı başkasına satmak isteyen biri değer kaybını daha fazla yaşar. Tramer ile bu sorgulamayı yapabilir ve bilgi alabilirsiniz.