İkametgah Değişimi Nasıl Yapılır?

Oturduğunuz yer mi değişi? Peki, ikametgah değişimi nasıl yapılır? Aşağıda bu soruların cevaplanması sağlanacaktır.
İkametgah Değişimi Nasıl Yapılır?

Muhtarlığa Gitmek

İkametgah değişiminin yapılması, muhtarlık aracılığı ile olacaktır. Sıkça sorulan ikametgah değişimi nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak, muhtarlık üzerinden şeklinde bir yanıt verilebilir. Bağlı olduğunuz muhtarlığa giderken, ikametgah değişimi talebinde bulunabilirsiniz.

Muhtarlıktan alınan belge;

İkametgah değişimini talep etmeniz durumunda muhtarlık size bir belge veriyor. İkametgahınızın alınacak olduğu muhtarlığa bu belgeyi götürüyorsunuz. Bu sayede direkt olarak ikametgah değişimi yapılmış oluyor. Kısa süren bir işlemdir. Anında değişimin gerçekleşmesi sağlanacaktır.

Muhtarlık aracılığıyla 15 – 20 dakika içinde ikametgahı değiştirmeniz sağlanacaktır.

Değişim için kimliğinizin yanınızda olması yeterlidir.

Adresi belirtmeniz istenir.

Yukarıda verilen hususların tamamlanması durumunda anında ikametgah değişir. Bunun için minimum düzeyde bir ücret talep edilebilir. Çoğu zaman ise muhtarlıklar bu değişimi ücretsiz şekilde gerçekleştirir. İkametgahımı aldırmak istiyorum şeklinde bir işlem yapmanız gerekiyorsa, muhtarlık aracılığıyla harekete geçebilirsiniz.

E-Devlet

İkametgah değişiminin yapılması için kullanabilecek olduğunuz alternatifler arasında E-devlet bulunuyor. Buradan online olarak da değişim talebinde bulunmanız sağlanıyor. Direkt oalrak istenen bilgileri vererek, değişim için harekete geçebilirsiniz. E devlete giriş yapmak için e devlet şifrenizin olması gerektiğini unutmayın.

E-devlet giriş;

Giriş işleminin yapılması için kimlik numaranız ve almış olduğunuz şifre gerecek. Bunların doğru şeklide girilmesi durumunda, anında giriş yapılabilecek. E-devlet giriş işleminden sonra bilgilerim üzerinden, ikametgah adı altında sunulan bilgilerin değişimi yapılabilir. Yeni adresinizi girmeniz, değişimin talep edilmesi için gerekiyor. Adresi doğru ve eksiksiz şekilde girmeye özen göstermelisiniz. İkametgah değişikliği yapmak için bilgileirn doğru girilmesi şart. Sonrasında onay geldiğinde, ikametgah değişiminin yapılması mümkün olacak. Detaylı bilgiyi online alabilirsiniz.