Hodan ( Galdirik ) Otunun Faydaları Nelerdir ?

Hodan (galdirik) otunun faydaları nelerdir? sorusunu şu şekilde yanıtlamak mümkündür.
Hodan ( Galdirik ) Otunun Faydaları Nelerdir ?

Kalsiyum bakımından son derece zengin olan hodan otu, kişilerin günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde yirmisini karşılama potansiyeline sahiptir.

İnsan vücudunun daha sağlıklı olmasını ve oksijen oranının dengelenmesini sağlayan potasyum, insan vücudu tarafından üretilmemekte ve bu nedenle dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Hodan otunun potasyum açısından son derece zengin olması, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu potasyum seviyelerinin karşılanmasını sağlamaktadır.

Hodan (galdirik ) otunun faydaları nelerdir ? sorusuna verilecek diğer bir cevap ise bu bitkinin içinde bulunan yüksek ait seviyelerinin, insan vücudundaki zararlı toksinleri vücuttan atmasıdır. İdrar yolu ile zararlı bakterilerin dışarı atılmasını sağlayan hodan otu, sindirim sistemininde temizlenmesini sağlamaktadır.

En kuvvetli iltihap söktürücü bitkilerden biri olan hodan otu, insan vücudunda biriken ödemin atılmasını ve bu sayede kişilerin kilo vermesini sağlamaktadır. Bölgesel zayıflama konusunda da kişilere büyük avantajlar sağlayan hodan otu, diyet listelerine özel menü olarak eklenmektedir.

Hodan otu yağı özellikleri arasında yer alan faydalı vitamin ve mineraller, cilt yapısı üzerinde oluşan tahribatın azalmasını, yara izlerinin, sivilcelerin ve selülit gibi sorunların ortadan kalmasını sağlamaktadır.

Hodan Otu Nedir?

Toplum arasında kaldırık, odan, zılbıt ve ıspıt adları ile de bilinen hodan otu, yol kenarlarında ve tarlalarda kendiliğinden yetişebilmektedir. Beyaz, pembe ya da mavi çiçekleri bulunan hodan otu faydaları, oldukça fazladır. Türkiye'de Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişmekte olan hodan otu, ilk bahar aylarında çiçek açmaya başlamakta ve Ekim ayına kadar döngüyü devam ettirmektedir. Yaş ve kuru halde kullanılan hodan otundan, yemek, yağ ya da çay yapılabilmektedir. Hodan (galdirik) otunun faydaları nelerdir? sorusuna cevap arayan kişiler, hodan otu kullanacakları zaman ihtiyaçlarına uygun türü seçmelidir. Bu seçim istenilen etkinin alım hızının artmasını sağlayacaktır.

Hodan Otu Nereden Temin Edilir?

Hodan otu nereden temin edilir? sorusunu iki şekilde cevaplamak mümkündür. Galdirik otu doğada kendiliğinden yetişebildiği gibi aktarlardan da kolaylıkla temin edilebilmektedir. Aktarlarda hodan otunun çayı ve yağı bulunmaktadır. Kişiler sindirim sistemi sorunlarını önlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için hodan otunu çay şeklinde, cilt sorunlarını önlemek için ise yağ şeklinde kullanarak daha verimli sonuçlar alabilmektedir.