Hipoglisemi Nedir?

Hipoglisemi, kan şekerinin 50mg/dl'nin altına düşmesiyle ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Hipoglisemi neden olur, nasıl ortaya çıkan gibi sorularınıza yanıt bulacaksınız. İşte merak edilenlerle3 ilgili tüm cevaplar..
Hipoglisemi Nedir?

Ülkemizde diyabet hastalığı her geçen gün daha fazla artmaya başlıyor. İnsülin kullanan kişilerde tehlike diğer şeker hastalarına oranla daha büyüktür.Hipoglisemi, kan şekerini dengede korumak adına önemli bir konudur. Eğer hipoglisemiyi ortadan kaldırmaya yardımcı olacak etkenler biterse, o zaman bu riskten de kolay şekilde kurtulmanız mümkündür. Bu hastalık daha çok oral antidiyabetik  ve insülin kullananlarda daha fazla ortaya çıkar. Böylelikle kişi için daha riskli faktörler de ortaya çıkmış olacaktır.

Hipoglisemi Nedeni Nedir?

Hipogliseminin çıkış nedenleri vardır. Bunlar, nsülin ve oral antidiyabetik kullanmakla ilgili olabilir. En sık yapılan hatalar arasında ise yemekleri düzensiz şekilde yemektir. Yemeğinizi düzensiz olarak yiyorsanız bu sağlık sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aynı zamanda sıcak ortamdan çok soğuk ortama geçmekte sebebiyet verebilir.

Hipoglisemi Belirtileri Nedir?

Hafif, orta yahut şiddetli olarak yaşanabilir. Bu durum biraz kan şekerinin düşüklüğüyle alakalı bir durumdur.

Hafif Hipoglisemi

Hafif hipoglisemi görülüyorsa, titreme hali yaşanır. Dudak ve dilde karıncalanmada yaşanabilir.

Orta Şiddette Hipoglisemi

Konuşma zorluğu, görme bozukluğu, karın ağrısı, baş ağrısı ve çarpıntı haline yakalanabilir.

Ağır Şiddetli Hipoglisemi

Bilinç kaybının yanı sıra havale geçirme durumuyla karşı karşıya kalır.

Hipoglisemi Tedavisi Nasıl Gerçekleşiyor?

Bu hastalığa yakalanan kişilerin merak ettiği konular arasında tedavisi yer alıyor. Her hastalığın çaresi için farklı tedavi şekli bulunuyor. Kan şekerini ölçmeye yardımcı olan cihaz yardımıyla, bulguları kendinizde bulabilirsiniz. Hipoglisemin şiddetine bağlı olarak tedavilerinde de değişiklik yaşanır. Kan şekeri ölçüldükten sonra tanı ortaya koyulur. Bu hastalık daha çok uzun süre diyabete uğramış insanlarda daha sık meydana gelir. En sık görülen durumlardan birisi de 'hipoglisemiyi fark etmeme' olduğu söylenebilir. Sık sık bu yüzden kan şekeri ölçümü yapılması gerekir. Çünkü hipoglisemi hemen kendisini belli eden bir hastalık değildir. Yapılacak sık ölçümler sonucunda tespit edilebilir.