Her evde olan o 2 malzemeyle banyodaki küfleri ortadan kaldırabilirsiniz

Ev hanımlarının en çok dert yandığı konuların başında banyonun çeşitli yerlerinde biriken küfler gelmektedir. Küflerin banyonda oluşmasının en temel sebebi, banyonun sürekli ıslak ya da nemli bir ortam olmasından kaynaklanmaktadır.
Her evde olan o 2 malzemeyle banyodaki küfleri ortadan kaldırabilirsiniz

Banyoların, sürekli kullandığımız ıslak alanlar olması sebebi ile ne yazık ki küflenmesi de kaçınılmaz oluyor. Durum böyle olunca pek çok ev hanım banyodaki küflerin nasıl giderileceğini merak ediyor. Çözümü kimyasal deterjanlarda aramanıza gerek kalmadı! Herkesin evinde olan o 2 malzeme ile banyonuzdaki küflerin kökünü kazıyabilirsiniz.

BANYODAKİ KÜFLER NASIL YOK EDİLİR?

Banyodaki küflerin yok edilmesi için pek çok kişi hemen çamaşır suyu başta olmak üzere kimyasal deterjanlara sarılmaktadır. Ancak kullanılan kimyasal deterjanlar ne yazık ki sağlığımıza ciddi zararlar vermektedir. Bu sebeple eğer banyonuzda küf oluştuysa, bu noktada sizlere çok beğeneceğiniz bir temizlik önerimiz var!

4518.jpg

SİRKE VE KARBONATIN GÜCÜ

Banyodaki küflerin giderilmesi için sirke ve karbonatın gücünden yararlanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey 1 su bardağı beyaz sirke ile 1 paket karbonat. Beyaz sirkenin dezenfektan gücü, diğer sirkelere göre daha yüksektir. Bu sebeple beyaz sirke kullanılması önerilmektedir.

Boş bir sprey şişe içerisine 1 paket karbonat ve 1 su bardağı beyaz sirke ekleyin. Karışımı homojen bir hale gelene kadar karıştırın ve banyonuzda küflü her yere sıkın. Bu şekilde ortalama olarak yarım saat kadar bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Banyonuzdaki küflerin derinlemesine temizleneceğini göreceksiniz.