Hametan Krem Ne İşe Yarar?

Hametan krem, hammaddesi son yıllarda keşfi gerçekleşen cadı fındığı olan, cilt hastalıkları için iyi bir tedavi haline gelen, krem ve pomad olarak iki formu olan özel bir üründür. Hametan kremin özellikleri ve yararları oldukça fazladır.
Hametan Krem Ne İşe Yarar?

En önemli özelliklerinden biri, kortizon içermemesidir. Bir diğer özelliği de bebek popolarında oluşan pişik, tahriş ve isilik gibi durumları tedavi edebilmesidir. Göz bölgesinde kullanılacak ise göz içine temas etmeden kullanılmasına mutlak suretle dikkat edilmelidir. Soğuktan çatlayan yada kuruyan dudaklar içinde kullanımı yarar sağlayan hametan krem, kasık ve cinsel organlarda kullanılmamalıdır. Hametan kremin özellikleri için son bilgi olarak ta yüzde ve ciltte tüylenmeye neden olmamasını vermek mümkündür. Hametan krem için yan etkisi çok azdır demek yanlış olmaz. Ancak cildi çok hassas olanlarda, deri döküntüsü, yüz, dudak, dil gibi bölgelerde şişme oluşabilmektedir. Bu özel ürünün 2022 yılı Mart ayı fiyatı ise 16.24 TL’dir. Tabi yıl içindeki güncel zamlar ne derece etkiler bilemeyiz. Ancak her evde bulunması gereken bir krem olduğu da bir gerçektir.

Hametan Kremin Faydaları Nelerdir?

Çok eski zamanlardan beri kullanılan Hametan krem sadece cilt sorunlarında değil, medikal anlamda bir nemlendirici olarakta kullanılmıştır. Ancak asıl amacı yanıklar ve yanık izleridir. hametan kremin faydalarını sıralamadan önce bilinmesi gereken bir konu da bu kremi kullanmak için mutlaka bir uzman tavsiyesi alınmalıdır. Hametan kremin faydaları; ağırlıklı olarak sıcak dönemlerde ağda sonrası pişik ve tahriş kızarıklıkları iyi gelmesi, büyük sivilcelerin sonrasında kalan izleri temizlemesi, yara izlerini yok etmesi, çatlamış yada kurumuş ciltleri onarması, cilt renk tonunu eşitlemesi, açık yara ve ameliyat yarası gibi yaralara iyi gelmesi ve 1. ve 2. derece yanıklara iyi gelmesi olarak sıralanabilir.

Hametan Krem Nasıl Kullanılır?

Uzman doktora danışmadan gerçekleşen kullanımlarda, hametan krem, ciltte farklı sorunlara neden olabilir. Bu nedenle mutlaka bir uzmana danışılarak kullanılmalı gerekir. Hametan krem nasıl kullanılır sorusunun ilk adımı cildin ilgili bölgesi iyice temizlenmesidir. Ardından hametan kremi parmak ucuyla alıp bölgeye ovalama yöntemiyle sürmek gerekmektedir. İşlem sonunda üzerinin kapatılmasına ise gerek yoktur.