Güneş gözlüğü seçiminde bunlara dikkat edin

Güneş gözlüğü, sıcak yaz aylarında güneşe karşı gözleri korumak için birçok kişi tarafından kullanılır. Fakat güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır.
Güneş gözlüğü seçiminde bunlara dikkat edin

Bu unsurlara dikkat edilmediği takdirde gözlere ciddi manada zarar verilir. Bir gözlük alırken sadece görüntüsüne bakmak yeterli değildir bazı özelliklere sahip olmasına da dikkat etmek gerekir.

Özellikle numarasız güneş gözlükleri göz sağlığını ciddi boyutta tehdit etmektedir. Bu nedenle doktor kontorlünde güneş gözlüğü takmak daha sağlıklı olacaktır.

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Güneş gözlüğü alırken gözlüğün sap ve çerçevesinin yüzünüze tam oturması gerekir. Güneş gözlüğü alırken burnunuzu ve kulaklarınızı sıkmamasına ve yüzünüzde bol durmamasına dikkat etmeniz gerekir. Güneş gözlüğünün sizi güneş ışınlarından koruyabilmesi için kirpiklerinize değmeyecek şekilde kaşlarınızı kapatması gerekir.

Güneş gözlüğü alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri de gözlük camının ultraviyole ışınlarını bloke etmesidir. Bir güneş gözlüğünün ultraviyole ışınlarını bloke etmesi için %100 oranında ultraviyole özelliğine sahip olması gerekir. Aksi takdirde gözleriniz güneş ışınından ciddi boyutta zarar görebilir.

Cam Rengi Güneş Gözlüğü Seçiminde Önemli

Cam rengi her ne kadar kişisel tercih olsa da cam rengini seçerken dikkatli olmak gerekir. Şunu belirtmek gerekir ki cam renginin ultraviyole ışınları ile bir alakası yoktur. Güneş gözlüğü rengini seçerken kullanım alanına ve zevkinize göre cam rengi belirlemelisiniz. Kahverengi, gri ve yeşil renk tonlarındaki gözlük camları parlaklığın önüne geçer.

Sarı ve açık kahverengi renk tonlarındaki gözlük camları renklerin algılanmasını zorlaştırır. Bu nedenle araba kullanırken ya da önemli bir iş yaparken kullanılmamalıdır. Bu renkler zamanla gözleri yormaya başlar. Pembe ve kırmızı gözlük camları parlaklığı arttırır. Gözlere vuran ışığı azalttığı için tercih edilebilir.

Aynalı Cam Güneş Gözlüğü Modelleri

Aynalı camlar da son zamanlarda çok tercih edilir. Dışarıyı daha karartılı gösteren aynalı gözlük camları kayak yaparken tercih edilebilir. Göz sağlığı için de ideal olan aynalı gözlük camları kullanışlıdır.

Güneş gözlüğü seçiminde önceliği göz sağlığınıza vermelisiniz. Görüntü hayat kurtarmaz fakat göz sağlığınızı korumanız sizin için daha etkilidir.