Gss Prim Borcu Olanlar Ne Yapmalı

Genel sağlık sigortası ile çalışmayan kişiler, zorunlu olarak gelir tespit yaptırmak zorunda kalmış, aksi halde durduk yerde borçlu hale gelmiştir.
Gss Prim Borcu Olanlar Ne Yapmalı

Gss  Prim Borcu Nedir

Gss  prim borcu temelde kişinin sağlık sigortasından yararlanmasını hedefler. 2012 yılından bu yana insanların hayatına giren bu uygulama bazı açılardan iyi bazı açılardan kötü bir uygulamadır. İnsanlar durduk yerde borçlanmaya başlamıştır. Çalışmayan kişiler zorunlu olarak gelir olmadığını göstermekle yükümlendirilmiştir. Yani bir açıdan devletin zaten yapması gereken şeyi insanları borçlandırarak daha zorlaştırma hali olduğu söylenebilir. Günümüzde birçok kişi gelir tespiti yaptırmadığı için prim borcu ile karşı karşıya kalabilmektedir.  

Genel Sağlık Sigortası Borcu Kimlerde Çıkar

Genel sağlık sigortası borcu, çalışmayan, aylık almayan, ailesinin bakması gereken statüden çıkankişiler ödeme yapmakla yükümlü tutulmaktadır. Görüldüğü üzere zaten geliri olmayan kişiler GSS borcu ödemektedir. Bu kişiler gelir tespiti yaptırarak borçlanmadan kurtulabilmektedir. Gelir tespiti yaptırmanız sonrasında ödeme ve borç durumu olmaz. Sigortadan faydalanabilirsiniz.

Gelir Testi Yapılmazsa

Gelir testi yaptırmayan kişilerin aylık borç yükümlülüğü 486  lira civarındadır. Sigorta pirimi en yüksekten borç hanesine yazılmaktadır. Yaş ve diğer detayların mutlaka öğrenilerek işleme sokulması gerekir.   Ayrıca bazı dönemler sildirme işlemlerini de takip etmek gerekir. Kamuya gazete ile açıklamalar da yapılabilir.

Borcunuz Çıktıysa

Genel sağlık sigortası borcu çıkanlar, eğer hali hazırda çalışmıyorlarsa gelir testini hızlandırmaları gerekir. eğer ödeme şansları yoksa taksitlendirme durumunu kontrol ettirmek üzere SGK bünyesine gitmeniz gerekir. Bazı kişler af çıkmasını bekleyebilmektedir. Eğer sigortalı olmanıza rağmen borcunua varsa bu sistemsel bir hata olabilir. Düzenli sigorta pirimi yatırılması borç oluşturmaz. Ancak genel sağlık sigortası borcu olan kişiler emeklilik zamanı bekliyorsa olmayabilir. Borç kapanması gereklidir.