Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır? Green Card Nasıl Alınır?

Amerika vatandaşı olmanın bir yolu green card olarak gösterilir. Peki, green card başvurusu nasıl yapılır?
Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır? Green Card Nasıl Alınır?
İşte, başvuruya dair tüm detaylar…
Green Card Başvurusu
Öncelikle green card başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı veriliyor. Bu soruya verilen yanıta bakılarak, başvurunuzu yapabilirsiniz. Bilmeniz gereken, herhangi bir ücretin olmadığıdır. Yapılacak olan başvuru için sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Green kart ile Amerikan vatandaşı olmayan hak kazanan kişinin eşi ve 21 yaşın altında olan çocukları da direkt olarak Amerika vatandaşı olmaya hak kazanıyor. ABD’de oturum ve çalışma izni veren bu kimlik kartı ile yaşam alanınız değişiyor.

 

Kimler Başvuru Yapabilir?
Başvurunun gerçekleşmesi için herhangi bir sınırlama yok. Yaş sınırlaması, evli ya da bekar olunması, öğrenci ya da çalışan olunması gibi herhangi bir kriter, başvuru öncesinde aranmıyor. Direkt olarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

Online Başvuru
Bilmeniz gereken, başvuru için online bir sisteminin kullanıldığıdır. Direkt olarak kendiniz, online olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Green card başvuru adı altında, direkt olarak girmeniz gereken resmi internet sitesi var. Bu site üzerinden başvurunuzun gerçekleşmesini sağlamanız mümkün.
DV Lottery resmi internet sitesinden, Begin Entry butonuna basacaksınız. Başvuru sayfasına erişim sağlanıyor. Direkt olarak bu sayfadan giriş işleminin gerçekleşmesi başvurunun tamamlanması sağlanabiliyor. Online başvuru sırasında önemli olan fotoğraf eklenmesidir. Fotoğraf ile yapılan başvuruların kabul edilme ihtimali artacaktır.
Başvurunuz sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise Türkçe karakterlerin kabul edilmemesi. Buna da dikkat ederseniz, herhangi bir sorun yaşamadan başvurunuzun tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Aşama aşama direkt olarak başvuru gerçekleşecektir.

 

İstenen bilgiler;
Sizde istenen kişiler bilgiler, iletişim bilgileri gibi bilgiler olacak. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız önerilir. Herhangi bir sorun yaşanmaması açısından verilen bilgilerin doğruluğunu, yüklediğiniz fotoğrafın sorunsuz şekilde açıldığını kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Bunları göz önünde bulundurarak siz de green card başvurusu yapmak adına aşamaları tamamlayabilirsiniz. Her zaman yılın belli bir döneminde başvurular kabul edilir. Genel olarak eylül ayı seçilir, başvuru yapılır.