Göz altı morlukları nasıl yok edilir?

Yüzde özellikle dikkat çekmesi nedeniyle gözaltı morlukları hemen hemen herkesin sorun yaşayabileceği problemler arasında yer almaktadır.
Göz altı morlukları nasıl yok edilir?
Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkacak olan gözaltı morlukları nasıl yok edilir? Özellikle problem yaşayanlar için merak edilen konular arasında yer almaktadır. Göz çevresinde oluşan morluklar çoğu zaman görünüm açısından problem yaşanmasına neden olabileceği için kişinin rahatsızlık duymasına sebep olmaktadır.

 

Göz Altı Morluğu Nedir?
Gözaltında oluşan gözaltı morluğu nedir ve neden oluşur? Diye düşünenler için açık kahverengiden siyaha kadar oluşabilecek olan bu renklerin oluşmasının farklı nedenleri olabilir. Bu durum gözaltı pigmentasyonu olarak adlandırılmaktadır. Kırmızıyla mor renk arasında oluşacak olan damarlar ise karakterize olarak ortaya çıkabilecek farklı bir durumdur.

 

Göz Altı Morluklarının Sebepleri
Genetik faktörler özellikle gözaltı morluklarının sebepleri arasında ilk sırada gelmektedir. Vücudun kan akımının bozulması veya toksinlerin atıldığı lenfatik sistemin doğru şekilde çalışmaması gözaltında oluşacak olan renk değişikliğine sebep olmaktadır. Bu sistemde oluşacak olan bozukluk durumunda ilk dönemlerde bile göz çevresinde morlukların oluşması söz konusu olabilir. Ağır metaller, stres, sigara, ultraviyole, uykusuzluk, alkol, beslenmeyle ilgili oluşan problemler gözaltında oluşan morluklara sebep olabilir.
Yorgun bir görünüm oluşturması ve sosyal hayatı olumsuz şekilde etkilemesi söz konusu olmaktadır. Bu nedenle özellikle oluşan gözaltı morluklarının giderilebilmesi için farklı yöntemlerin denenmesi söz konusu olabilir.

 

Göz Altı Morlukları Nasıl Tedavi Edilir?
Oluşan problemin sebebine göre tedavisi sağlanabilir. Kişiye özel olarak değişecek olan tedavi yöntemleri oluşan problemin ortadan kaldırılmasını sağlayabilir. Bu nedenle öncelikle tanının konulması ve nedeninin belirlenmesi gerekir. Belirlenecek olan nedene göre uygulanacak olan tedaviler sayesinde kansızlık gibi farklı problemlerin ortadan kaldırılması özellikle gözaltında oluşan morlukların giderilmesini sağlamaktadır.

 

Göz Altı Mezoterapi İle Işık Dolgusu Arasındaki Farklar
Gözaltında uygulanacak olan mezoterapi hyaluronik asit, kan akımı düzenleyeceği, pigment açıcı, vitaminler, antioksidanlar, mineraller, aminoasitler içeren bir üründür. Uygulanacak olan kişiye göre içerisinde bulunacak olan maddeler değişebilir. Seanslar halinde uygulama yapılmaktadır. Gözaltını tedavi edici özelliği vardır. İşlemin uygulanmasının ardından bile iyileşme süreci devam edebilir. Gözaltında uygulanacak olan ışık dolgusu çapraz bağlarla bağlanmış olan hyalunorik asit içeriğine sahiptir. Yaşlanma ile birlikte ortaya çıkacak olan kas yapıda, kemik yapıda ya da yağ dokusundaki azalmaları gidermek amacıyla uygulanır.